Eğitim

Ziya Selçuk'tan Yaz Dönemi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk televizyonunda açıklamalarda bulundu. Yeni yasayla birlikte okulların telafi için yazın 2-3 ay boyunca açık kalacağı yorumları hakkında ve diğer bazı konularda açıklamalarda bulundu. 

Selçuk, “TBMM’nin çalışmaları neticesinde yasalaşan durumda, bizim senaryolarımızla ilgili tedbir amaçlı bir çalışma. Ülkede sel, deprem ya da salgın hastalık gibi durumlarla karşılaşılırsa bunun tedbirlerini almak zorundayız. Yasaları ve mevzuatları uygunlaştırmak zorundayız. Bu sadece tedbir amaçlı olup, yazın 2 ay boyunca ya da 3 ay boyunca ders yapılacağı anlamını asla taşımıyor. Fazla zorlamamak lazım” diye konuştu.

“Televizyonda eğitim yapıyoruz, eksikliklerimizi gideriyoruz, çocukların eğitimden soğumasını engelliyoruz. Eğitimin yapılmadığı her gün, her hafta, her ay öğrencilerimizin öğrenmeden uzaklaştığı ve öğrenmede unutmanın arttığı bir dönemdir. Bunun tedbirini almak için televizyonda eğitim yapıyoruz. Üçüncü aşamada ise telafi eğitimi yapacağız. İki ay okullar tatil oldu diyelim. Biz okulların tatil olduğu süre kadar eğitim yapmayız. Telafi hızlandırılmış bir eğitimdir. Yazın okullar açık olacak yorumu kesinlikle doğru değil. Ayrıca LGS ile ilgili şu an bir tarih değişikliği yok. Bir zorunluluk olursa tekrar elbet yeniden konuyu ele alırız. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde farklı bir durum ortaya çıkarsa, okulların açılmasıyla ilgili kararı gözden geçirir ve halkımızla paylaşırız.” ifadelerinde bulundu.