Ekonomi

19 Yıllık Emekli Maaşını Geri İstiyorlar (SGK Skandallarına Bir Yenisi Daha )

Gün geçmiyor ki SGK’dan ilginç bir karar haberi gelmesin. En ilginç haberlerden birisi Ordu’dan geldi. 19 yıldır emekli maaşı alan 74 yaşındaki Sabri Köse’nin söz konusu emekli maaşında bir yanlışlık olduğu ve ödenen paraların geri iade edilmesi gerektiği bildirildi. 91 Bin liralık borç çıkarılan vatandaş “boynuma taş bağlayıpo beni denize atın daha iyi” dedi. Emekliliğinin iptal edildiğini öğrenen Sabri KÖSE Ordu’daki SGK binasının önünde gazetecilere durum hakkında bilgi verdi.

Ordu’nun Gölköy ilçesinde yaşadığı öğrenilen ve 1972 yılından günümüze kadar berberlik sanatını icra ettiği öğrenilen Sabri Köse isimli vatandaş , emeklilik talebini 1997 yılında verdi. Ve Emeklilik talebi kabul edilip, kendisine maaş bağlandı.


19 sene boyunca kesintisiz maaşını alan Sabri Köse , eczaneden ilaç almaya gittiğinde bir şokla karşılaştı. Eczane’deki görevlinin kendisine “sağlık sisteminde kaydınız yok” demesi üzerine SGK’ya giden Sabri Köse, SGK ‘da yeni bir şokla karşılaştı. 19 Senelik maaşını yersiz ödemeyle yapıldığı belirtildi. İlk şoku üzerinden atlatamayan Sabri Köse’nin evine 1 hafta sonra maaşının kesildiği ve şimdiye kadar ödenen maaşları için 91 bin TL borcunun olduğu bildirildi.


Sabri Köse, itiraz dilekçesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ‘na başvuruda bulunarak söz konusu uygulamanın haksız olduğunu ve tüm haklarının geri verilmesini istedi.  Emekliliği iptal olduktan sonra , sağlık hizmetlerinden de faydalanamayan Sabri Köse, 19 sene önce emeklilik için başvuru yaptığında yetkililerin “tam günü doldurmuşsun hatta 36 gün fazlalığın var ” dediklerini dile getirdi. Sabri Köse , “ende bir daha sıkıntı olmasın, doğru hesaplayın dedim. Yanlış yok dediler. O dönemde 7 ayda emekli maaşım geldi. 10 lira maaş ile başladım. Şimdi ise yanlış hesaplandığını söylüyorlar. Maaşım kesildi. Çok mağdurum. Bu parayı verecek gücüm yok” dedi.

Kamu haberleri, SGK duyuru ve bildirimleri ve daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam edin.