Ekonomi

2017 KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

KYK burs başvurusu ile kendilerine maddi kaynak yaratmak isteyen öğrenci ve veliler, üniversiteyi okuyacakları kentte maddi destek bekleyecek. 

KYK kredi ve burs başvuruları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanacak. KYK burs imkanı, öğrenci ve veliler tarafından değerlendirilecek.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs / Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız para yatırılır.

Ayrıca veliler Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi veya burs olanağından hangi öğrencilerin yararlanabileceğini araştırıyorlar. İşte burs veya krediden yararlanabilecek öğrenciler;

KYK BURS’TAN YARARLANABİLEN ÖĞRENCİLER

# Ön lisans öğrencileri,

# Lisans öğrencileri,

# Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

# iki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

# Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

# ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,

# Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK KREDİDEN YARARLANABİLECEK ÖĞRENCİLER

# Ön lisans öğrencileri,

# Lisans öğrencileri,

# Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.),

# İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),

# Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK BURS VEYA KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs başvurularının ne zaman başlayacağına ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yurt başvuru sonuçlarının netleşmesi sonrasında burs başvuru tarihlerinin açıklanması bekleniyor. Bu yıl için verilecek olan meblağların önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor. KYK Burs başvuru tarihleri açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA