Ekonomi

3 Büyükşehirde Annelere Müjde ! Aylık 1544 Lira Destek Ödemesi Yapılıyor

Çalışan ya da iş hayatına dönmek isteyen anneler için çok önemli bir destek paketi devreye alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Avrupa Birliği destekli olarak başlatılan proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir’de 0-24 aylık bebeği olan sigortalı annelere 200 euro yani mevcut durumda 1544 lira destek veriliyor. Bu destek ise 32 ay boyunca devam ediyor. 

BAZI ŞARTLARIN SAĞLANMASI GEREKİYOR

Başvuru tarihi itibarıyla (ön kayıt anında) 0-24 ay aralığında (24 üncü ay dahil) çocuğun olması Ankara, İstanbul ve İzmir illerinden birinde ikamet edilmesi ve bebek ile aynı evde ikamet edilmesi gerekiyor. En geç kesin kayıt tarihi itibariyle bir işverenin yanında hizmet akdiyle ve sigortalı olarak (4/a) tam zamanlı olarak çalışılması gerekmektedir. 

Ayrıca bakıcının tam zamanlı olarak çalışan kadın olması, 18 yaşını doldurmuş olması, anne ve çocukla aynı ilde yaşıyor olması, anne ya da babayla birinci dereceden akrabalık bağı olmaması, 0-36 ay çocuk bakımıyla ilgili eğitimli olduğunu belgelendirmesi veya lise ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Bu destekten çocuk 36 aylık olana kadar en fazla 32 ay boyunca yararlanabilirsiniz. 

BAŞVURU DETAYLARI 

Çocuğun 36 aylık olana kadar ve en fazla 32 ay süreyle destekten faydalanabilecek projeyle ilgili şartlarının uygun olması halinde destekten yararlanmak isteyenler www.sgkegitimlibakici.org’ ve ‘http://www.sgkegitimlibakici.org/’ adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. 

Bununla birlikte başvurularla ilgili ‘/sgkegitimlibakici’ sosyal medya hesapları ile İstanbul, Ankara ve İzmir’deki proje ofislerinden detaylı bilgi alınabileceği duyuruldu.