Ekonomi

4/B'lilere Müjde! İzin Haklarında İyileştirmeler Yapılıyor

Hükümet tarafından emekli vatandaşalra ikramiye müjdesinin duyurulmasıyla beraber 3.5 milyon kamu çalışanının yüzünü güldürecek kritik adımlar atılacağı ifade edildi.

Kamuda çalışan binlerce (4/B’li) sözleşmeli personelin izin haklarında iyileştirme yapılacağı belirtildi.

İzin sürelerinde uzatılma yapılacağı ve bir sonraki yıla devredilebileceği ifade edildi. Taşeron düzenlemesiyle beraber geçici personel statüsünden (4C) 4B’ye geçen personellerin maaş takviminde eşitlik sağlanacağı ifade edildi.

Geçiş yapan 4C’li lerinde maaşlarını peşin olarak alabileceklerine yer verildi. Söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girdiği aydan itibaren hesaplara çift maaşın yatacağı belirtildi. Memurlara ise Part- Time çalışma hakkını sağlayan düzenlemeye yönelik Çalışma Bakanı Sarıeroğlu bu hafta Bakanlar Kurulu’na sunumlarını yapacak.

İşçilerin hepsi maaşlarının 1.5 katı kadar promosyondan faydalanırken toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan ücret ve farklarında hesaplara yatırıldığı ifade edildi.

Devlet kadrosuna geçen 450 bin işçiye bir milyar türk lriasının üzerinde ikramiye verileceği belirtildi. Ayrıca Bakan Sarıeroğlu yaptığı açıklamada;

 “4B’dekilerin izin konusunda bizlerden çok ciddi talepleri vardı. 4C’den 4B’ye geçenlere yüzde 10 bir maaş zammı gerçekleşmişti. Part time’ı ise daha çok kadınlar bekliyor ama erkekler için de geçerli olan doğumdan sonra yarı zamanlı çalışmaya ilişkin düzenleme de kısa zamanda netleşecektir” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Iyide kardesim bu nedir gidim gidim hak veriyosunuz hepsini iyilestirin tain hakkimiz ne olacak diger haklar ne olacak kardesim. Sirt sivazlamayin

  2. izin hakkı geçiştirmedir. 5 yılı aşkın 4b li atanmış sağlık personeliyim kadro bekliyorum, sıkıntı 4b nin adında değil haklarında derece kademe olmaması ciddi maddi zarara ve fazla kesintilere, tayin hakkını engelleme, sağlık personeli olarak görevli hac sınavına bile katılamıyorum kabul etmiyorlar. sayın devlet bahçeliye bu konuda adım attıkları için teşekkür ederim. inşaAllah en kısa zamanda kadroya geçeriz.