Ekonomi

Akaryakıt Fiyatlarına Zam Yapıldığı Ortaya Çıktı! 12 Kasım Benzin ve Otogaz Fiyatları!

Rekabet Kurumu tarafından rekabet ihlali iddiaları nedeniyle haklarında soruşturma açıldığı duyurulan “BP, OPET, Petrol Ofisi ve Shell&Turcas’ın” iki hafta ara süre ile akaryakıt ürünlerine 1- 2 kuruşluk gizli zam yaptıkları belirtildi.

Diğer yandan Rekabet Kurumu tarafından geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde kar marjı ve fiyat belirlemesi yaptıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açtığı ifade edilen “BP, OPET, Petrol Ofisi ve Shell&Turcas’ın” iki hafta içerisinde belirli aralıklarla akaryakıt ürünlerine 1-2 kuruşluk gizli artışlar yaptıkları belirtildi.

Yenişafak’ın açıkladığı detaylara göre; vatandaşlar tarafından akaryakıt istasyonlarında ürünlere bir iki hafta arayla 1-2 kuruşluk gizli artışlar olduğu şikayetlerin yaşandığı açıklandı.

Artışların nereden kaynaklandığı incelendiğinde kabinenin döviz kurlarındaki hareketlilik nedeniyle vatandaşa akaryakıttaki artışları önlemek için mayıs ayında başlattığı eşelmobil sistemi öncesinde dağıtım şirketlerinin pompa istasyonlarının karından 16 kuruşa varan miktarda yaptığı kesintinin şimdi bu gizli artışlarla giderilmesi olduğu ifade edildi…