Ekonomi

Bağ – Kur'luların Kredi Çekerek Emekli Olmaları Hakkında Detaylar Belli Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yapılan protokol kapsamında prim borcundan emekli olamayan Bağ – Kur’luların Ziraat Bankasından kredi çekerek emekli olabilmesine ilişkin detaylar belirtildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamanın detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

ÇALIŞMA BAKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sosyal medya hesabından yayımlanan açıklama “Emeklilik şartlarını yerine getirdiği halde prim borcu nedeniyle emekli olamayan BAĞ-KUR’lu esnaflarımıza ve çiftçilerimize müjde!” başlığı ile paylaşıldı. İşte yapılan açıklama:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları  Konfederasyonu ve Ziraat Bankası olarak; emeklilik şartlarını yerine getirdiği halde prim borçları yüzünden emekli olamayan Bağ – Kur’lu esnafımıza ve çiftçimize, Ziraat Bankasından alacakları kredi ile prim borçlarını ödeyerek hemen emekli olmalarına imkan sağlayacak “İşbirliği Protokolü”müzü imzaladık. Bu kapsamda;

Birikmiş borcu ile birlikte askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, birikmiş pğrim borcu ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabile3cek 4/B sigortalılar kredi kullanarak sigorta prim borcunu ödeyen sigortalılarımıza emekli aylıkları bağlanacak olup, kullanmış oldukları kredi borcu emekli aylığından 48 ay vadeyle banka tarafından tahsil edilecektir.

Başvurularını gerçekleştirilen esnafımızdan herhangi bir komisyon alınmayacak olup esnafımızın kredibilitelerine ilişkin geçmiş sorgulanması da yapılmayacaktır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA