Ekonomi

Bakan Fakıbaba: 250 Köy Projesini Hayata Geçireceğiz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba köy projeleri ve et ithalatı konusunda açıklamalarda bulunarak merak edilen konulara yönelik olarak açıklamalarda bulundu.

“Çiftçi kardeşlerimi olmasa bizler aç kalırız. Bu milli bir olatdır. Silah kadar önemli. Barış zamanlarında silaha ihtiyacmız yok ama hemen her gün güvenli gıdalara ihtiyacımız oluyor.” dedi. Şehitlerle alakalı olarak açıklama yapan Bakan Fakıbaba; “Bu ülke için şehitlerimiz ruhu için çok çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Allah bu ülkeden bizleri ayırmasın. Vatanımız için canımızı vermeye hepimiz hazırız. Milli mücadelede aynı zamanda.” ifadelerinde bulundu.

ET İTHALATINI AZALTACAĞIZ

Bakan Fakıbaba et üretimi konusunda açıklama yaparak; “Geldiğimiz günden beri et ithalatı bizleri rahatsız ediyor. Niye bu et ithalatına girdik bunu nasıl düzelteceğiz diye düşünmekteyiz. Eğer kırsalda bulunan kardeşlerimiz geçim için kısmetlerini illerde arayacak olurlarsa o zaman hem tarım ve hemde hayvancılık biter. 300 koyun projesi insanların heyecanlandırıyor. Bizim amacımız hayvan sayılarını nasul artırırız. Şuanda 45 milyon küçükbaş hayvan sayımız bulunuyor. Normalde bunun 90 milyon gibi büyük rakamlarda olması gerekiyor. Kişi başına bir küçükbaş düşmeli.” dedi.

KÜÇÜK PROJELER KURUMLAR TARAFINDAN YAPILACAK

“Orta ve küçük işletmelere çok önem vermekteyiz. Beraber irtibat halinde olacağız. 30 Bin Türk Lirası kredi alacak birisi 3 Bin Türk Lirası proje yaptırıyor. Sonra destek sağlanmıyor o 3 Bin Türk Lirasıda gidiyor. Ne içi yola çıkıyor, ne oluyor? Bizler bu projeleri yapamayacak durumda mıyız? Bundan sonra o porjeler bizler tarafından yapılacak. Büyük projeler olacaksa ona bir şey diyemeyiz ancak çok basit projelerde vatandaşlarımızın yanında bulunacağız.” dedi.

TÜRKİYE GENELİNE 250 KÖY

“Çankırı’da da 3 köyü yapacağız. Bu köylerde üretim yapılabilecek. Sözleşmeli çiftçiler bulunacak esas sorunlarımız ise planlamalar. Bu köylerde çalışan sözleşmeli çiftçilere sen şunları, sen bunları ek diyeceğiz. İhtiyacımız olanları belirleyerek ona göre yapacağız. Yıl sonunda ürünlerin masraflarını çıkaracağız, kar paylarını vererek alacağız. Kişi daha yüksek fiyata satmak isterse yine satabilir. Bu şekilde arz belirlenecek. .

Kamupersoneli.net I ANKARA