Ekonomi

Bakan Kurum'dan Şehit Aileleri, Gazi, Emekli, Dul ve Yetimler İçin TOKİ Açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bolu Abant Tabiat Parkı’ndaki bir otelde düzenlenen İmar Kanunu Kapsamında İmar Barışı ve Kentsel Dönüşüm toplantısında açıklamalarda bulunan, Bakan Kurum; “Şehit aileleriyle harp vazife malulleri, dul, emekli ve yetimler için yine TOKİ projeleri devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

Bakan Kurum orada farklı açıklamalarda bulunarak emlak piyasası hakkında ve kanal İstanbul ile alakalı olarak detayları paylaştı.

Bakan Kurum’un açıklamalarından satır başları;

KANAL İSTANBUL

Bakanlık olarak 100 günlük eylem planı kapsamında Kanal İstanbul Projesi bizim için en kritik projedir.

Bu anlamda taşınmazların devrini yaparak İstanbul’da, Marmara’yı Karadeniz’e bağlayan 43 kilometre uzunluğunda proje için 1/100.000 ölçekli planlar yapacağız.

Ayrıca bunun yanı sıra alt ölçekli planları yaparak uygulamaların, ihale uygulamasının netleşmesi ile beraber Bakanlık olarak çalışmalarımıza Ulaştırma Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi beraber devam edeceğiz”

KENTSEL DÖNÜŞÜM

16 bin konutun temelini atıyoruz. Bundan sonra ise 18 bin 750 konut için dönüşüm çalışmalarımız hızlıca başlayacak.

Ayrıca kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması durumu var. Bu da süreç içerisinde atıl diyeceğimiz, artık yıllardır konuşulan lojmanların satımlarını ilk etapta 5 bin ve toplamda ise 50 bin olmak üzere satışlarını tamamlayacağız.

ÇİFTÇİLERE HAZİNE ARAZİSİ

Tarım arazileri ecrimisil bedel üzerinden kiralanmaktaydı ve bu 218 bin çiftçimizi yakından ilgilendiriyordu.

3 milyar 400 milyon metrekare hazine arazisini çiftçilerimize ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden kiralamaya yönelik sürece start verdik.

Buradan yaklaşık 218 bin çiftçimiz faydalanabilecek. 10 yıl kiralayabilecekler. Daha sonrasında ise; satın almak istemeleri halinde bu arazileri satın alabiliyorlar.

ŞEHİT YAKINI, GAZİ, EMEKLİ, DUL VE YETİM

40 bin konut ve iş yeri hizmet binasının tamamlanması işimiz var. Diğer taraftan şehit aileleriyle harp vazife malulleri, dul, emekli ve yetimler için yine TOKİ projeleri devam ediyor.

Bu süreçte de yine projelerimiz devam edecek. Bizim olmazsa olmaz projelerimiz bir kere yapılacak ama gereksiz görülecek işler varsa bunları da durdurmasını bileceğiz.

Belediye başkanlarımızın da bu noktada işlerini gözden geçirmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

Yine dar gelirli vatandaşlarımız için 15 bin 500 konutun satışı ve planını yaklaşık 15 bin 500 konutun da ihale sürecini yürütüyor olacağız.

Kamupersoneli.net I ANKARA