Ekonomi

Bakan Sarıeroğlu'ndan 2018 İstihdam Hedefi Açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada; 2018 yılı içerisinde artı 2 istihdam hedefine bağlı olarak 1 milyon 250 bin kişinin iş sahibi olmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İş Kulüplerinin tek adım hizmet merkezi olarak nitelendiren ve yeni bir model olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Sarıeroğlu, işe girmek isteyen kişinin iş kulüplerinden iş dünyasıyla ilgili destek almak veya istediği konuyla alakalı danışmanlık hizmeti alabileceğini ifade etti.

Ayrıca Bakan Sarıeroğlu yaptığı açıklamada; “Engelli kardeşlerimiz veya madde bağımlılığı sebeplerinden dolayı iş gücü piyasasına girememiş kardeşlerimiz için de İş Kulüpleri aracılığıyla umut olmayı temenni ediyoruz. Burada göçmen kardeşlerimizle de ilgili çok özel çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın Türkiye’nin istihdam oranına çok güçlü bir şekilde destek verdiğinin altını çizen Bakan Sarıeroğlu açıklamasında 2017 yılında İŞKUR aracılığıyla 69 bin kişinin işe yerleştirildiğini ifade etti.

Kamupersoneli.net I ANKARA