Ekonomi

Bakanlık 81 ilde uygulamaya başladı! Cezası 500 bin liraya kadar çıkıyor!

81 ilde Ramazan Bayramı öncesi fiyat denetimleri başladı. Tüketim ve gıda ürünlerinin satıldığı tüm market pazar yerlerinde yapılan denetimlerinde para cezaları kesiliyor. Bakanlığın yapmış olduğu açıklamaya göre denetimler, bayram öncesinde daha da sıkılaştı.

MARKET VE PAZARLAR DENETLENDİ

Türkiye genelinde artan market ve pazar fiyatlarına karşı, Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Koronavirüs salgını sebebiyle artan fiyatlar, tüm vatandaşların tepkisine yol açtı. Bunun üzerine düğmeye basan Ticaret Bakanlığı’nın yapmış olduğu denetlemelerin sonuçlarını, “Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu” tarafından inceleneceğini belirtti.

Bakanlık 81 ilde uygulamaya başladı! Cezası 500 bin liraya kadar çıkıyor!

500 BİN LİRAYA KADAR PARA CEZASI KESİLİYOR

Yapılan denetlemeler sonucunda ilk olarak firmaların kendilerini savunmaları istenecek. Fahiş fiyat artışı yapan firmalara 10 bin – 100 bin TL arası idari para cezası kesilirken, stokçuluk yapan firmalara 50 bin – 500 bin lira arasında ceza kesilecek. Değerlendirme yapan kurul, firmaların savunmalarını göz önünde bulunduracak.

GÜNDEMDE KORONAVİRÜSE KARŞI ARTAN MASKE FİYATLARI

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantıya tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı temsilcileri de katıldı. Toplantının ilk gündem maddesinde, koronavirüs fırsatçılarının maske fiyatlarını arttırması bulunuyor. Gıda fiyatlarındaki hareketlilik sonuçları da değerlendirmeye alınacak.