Ekonomi

Bakanlıktan İhtiyaç Sahibi Ailelere 20 Lira Yardım

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı özellikle pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlar yapmaya devam ediyor. Pek çok kişi bu yardımdan yararlanırken Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 20 bin lira yardım yapıyor. 

Bakanlıktan İhtiyaç Sahibi Ailelere 20 Lira Yardım

YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Aile Bakanlığından en fazla talep alan ve başvuruları günden güne artan gıda yardımları bakanlık tarafından en fazla araştırılan yardımlar arasında bulunuyor. Bu doğrultuda yardımdan yararlanabilmek için aranan şart 18 yaşından büyük olmak. Haneye giren gelir asgari tutarın üçte biri olan kişiler öncelikli sayılırken başvurular ve yardımlar bayramdan beri devam ediyor.

Bakanlıktan İhtiyaç Sahibi Ailelere 20 Lira Yardım

40 BİN LİRAYA KADAR YARDIM

Vatandaşların anayasal haklarından bir tanesi olan barınma hakkı nedeni ile hükümet ve bakanlık ortak çalışma yürüterek bakımı yapılmayan, eskimiş ve hasar almış binalarda yaşayan vatandaşlara 20 bin TL ile 40 bin TL arasında yardım yapılacağı belirtildi. Bu yardımlar konut yenileme ve bakım masrafı olarak verilecek ve devletin tüm bu yardımlara ek olarak eşi vefat eden kadınlara, şehit ailelerine ve kışlık yakacak yardımlarının da devam ettiği vurgulandı.

Bakanlıktan İhtiyaç Sahibi Ailelere 20 Lira Yardım

Kişilerin yaşamsal faaliyetleri sürdürmesini engelleyecek kadar eski, bakımsız ve sağlık koşulları elverişsiz olan evler için devlet tarafından barınma yardımı yapılıyor. Bu yardım kapsamında evlerin onarımı ve bakımının yapılmasına imkan sağlanması kapsamında 40 bin liraya kadar destek veriliyor. Bu yardımdan faydalanmak için reşit ve ihtiyaç sahibi durumunda olmak önemli olurken bakım ya da onarımı yapılacak evin tam hisseli tapusunun tek bir kişiye ait olması gereklidir.