Ekonomi

Başvurular Devam Ediyor ! İhtiyaç Sahiplerine Karşılıksız 3 Bin 200 Lira Ödeme

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verielceği belirtildi. Üniversite öğrencilerine 3 bin 200 lira burs verilecek ve bu burs için başvurların internet üzerinden başladığı belirtildi.

BAŞVURULAR 15 EYLÜL’DE BAŞLADI

İhtiyaç sahibi gençlerin eğitim hayatlarına katkı sağlamak için hayata geçirilen burs hizmetinden geçtiğimiz yıl 30 bin öğrenci faydalanırken yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere 3 bin 200 lira burs verileceği belirtildi. İBB üniversite öğrencisi burs başvurusu 15 Eylül itibari ile başladı. Öğrenciler başvurularını “https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/” adresinden yapabilecek.

ARANAN ŞARTLAR

Burs ödemesinden yararlanmak isteyen öğrencilerin bazı şartlara haiz olması gerekiyor. Bu doğrultuda aranan şartlar şöyle:

“T.C. vatandaşı olmak, öğrencinin kendisinin veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda yakınının İstanbul’da ikamet etmesi, önlisans veya lisans öğrencisi olmak, normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak, devlet üniversitesinde okuyor olmak veya Vakıf /Özel üniversitede yüzde yüz burslu öğrenci olmak, ara sınıf ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması, gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak”

GEREKLİ BELGELER

Bu burs ödemesinden yararlanmak için öğrencilerin bazı belgelere sahip olması gerekiyor. Bu belgeler ise şöyle:

Öğrenci belgesi ve not durumunu gösteren transkript.

Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Sabıka kaydı/Disiplin cezası almadığına dair belge.

Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (Gelir belgesi maaş bordrosu vb.)

Varsa okuyan kardeşleri gösteren belgeler (Sadece aktif olan kardeşler dikkate alınacaktır. Kayıt donduran ya da Açıköğretim Fakültesi’nde okuyan kardeşler öğrenci sayılmıyor.)

Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu fotokopisi.

Öğrencinin kendisi ve ailesi için ikametgah belgesi.

Öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren belge.