Ekonomi

Bitcoin İçin Flaş Tahmin: 10 Yılda 1 Milyon Doları Aşabilir! Peki 1 Bitcoin Kaç TL?

Cryptocurrency News’in haberine göre aynı zamanda kripto varlık saklama şirketi Xapo’nun da CEO’su olan Casares, Ikigai Asset Management’ın araştırma platformu için bir makale yazdı.

Makalesinde, Bitcoin gibi henüz yeni ortaya çıkan bir varlığa yatırım yapmanın riskli olduğunu anlatan Casares, ilgilenenlerin Bitcoin’e kaybetmeyi kaldırabileceklerinden fazla yatırım yapmamaları gerektiğini vurguladı. Ancak Casares, Bitcoine hiç yatırım yapmamanın da adeta sorumsuzluk olacağını belirtti ve ekledi:

Yatırımcılar Kaldırabileceklerinden Fazla Yatırım Yapmamalı

“10 milyon dolarlık bir portföy Bitcoine en fazla 100 bin dolar yatırım yapmalıdır. Bitcoin başarısız olursa bu portföy 3-5 yılda değerinin en çok yüzde 1.0’ini kaybetmiş olur. Bu bir çok fonun kaldırabileceği bir oran. Ancak Bitcoin başarılı olursa 7 ila 10 yıl içinde yatırılan 100 bin dolar, 25 milyon dolara yükselebilir. Yani başlangıçtaki portföyü iki katından fazla artırabilir.”

Bitcoin’in 10 yıldır merkeziyetsiz bir şekilde madenciler, yazılım geliştiricileri ve kullanıcılar ile çalıştığını hatırlatan Casares, Bitcoin’in başarılı olması halinde ABD Doları gibi rezerv paraların yerini almayacağını, onların üzerinde bir alternatif olarak kullanacağını düşündüğünü aktardı. Casares, 60 milyon kullanıcının Bitcoin üzerinde her gün 1 milyar dolarlık işlem yaptığını ve bu nedenle Bitcoinin başarı şansının oldukça yüksek olduğuna işaret etti.

Bitcoin kullanıcı sayısı ile fiyat arasında bir ilişki bulduğunu öne süren Casares, 1 milyon dolarlık fiyat tahminini şöyle açıkladı:

“Zaman içinde Bitcoin fiyatının ‘7000 dolar x bitcoin kullanıcı sayısı’ çevresinde döndüğünü fark ettim. Yani bu sabit değer değişmezse ve dünya üzerinde Bitcoin sahibi olan kişi sayısı 3 milyara yükselirse Bitcoin’in piyasa değeri (7000 dolar x 3 milyardan) 21 trilyon dolaraa ulaşabilir.”

Bir başka deyişle, Bitcoin programı sadece 21 milyon adet Bitcoin üretilmesine izin verdiği için, piyasa değeri 21 trilyona ulaşırsa bir Bitcoin fiyatı da 1 milyon dolara ulaşmış oluyor. Casares bugünkü hızla her gün yeni 1 milyon kullanıcının Bitcoin sahibi olduğunu hatırlattı.

Bitcoin İçin Flaş Tahmin: 10 Yılda 1 Milyon Doları Aşabilir! Peki 1 Bitcoin Kaç TL?

Bitcoin Nedir?

Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılmış, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan, ancak ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan transferi yapılabilen bir tür dijital para birimidir. Küresel piyasalarda, Dolar ve Euro’ya alternatif olarak lanse edilen Bitcoin’in sembolü ฿, kısaltma ise BTC‘dir.

Bitcoin Nasıl Transfer Edilir? Bitcoin EFT Nasıl Yapılır?

 Bir dijital cüzdan oluşturduğunuzda “1EuVgcGCda44bYDTk1uGkBNTEr1JZPWMbe” benzeri bir dijital cüzdan adresiniz olacaktır. Bu adrese dileyen herkes Bitcoin gönderebilir. Bu işlemi dileyen herkes yapabilir ve bilgisini dileyen herkes görebilir. Eğer elinizde Özel Anahtarınız varsa bu cüzdana erişerek siz de dilediğiniz bir diğer adrese Bitcoin gönderebilirsiniz.

Bitcoin Güvenli Midir?
Bitcoin belli başlı protokollere tabidir. Bu protokoller çerçevesince yaptığınız her işlem şifrelenir. Aynı zamanda Bitcoin yapı itibariyle sağlam bir işlem kayıt hafızasına sahiptir. Cüzdanınızın şifresini çaldırmanız ya da bilgisayarınızın hacklenmesi gibi kullanıcı hatası ya da dikkatsizliği sonucu oluşan durumlar dışında sistemin güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Bu durum cüzdanınızı ya da kredi kartınızı kaybetmekten ya da çaldırmaktan farksızdır. Bitcoin kriptosu gereği aynı paranın iki kez harcanması mümkün değildir. Paranın size ait olduğunu ve daha öncesinde başka birisine gönderilmediği, işlem öncesinde sistem tarafından teyit edilir. Bu nedenle kontrolsüz bir şekilde, hileli yollarla Bitcoin yaratıp satmak mümkün değildir.

1 Bitcoin Kaç TL? / 1 Bitcoin Kaç Dolar?

1 Bitcoin: 29.863,28 Türk Lirası

1 Bitcoin Kaç Dolar: 5.145,45 ABD Doları