Ekonomi

Borcu Olan Vatandaşlar Yapılandırma İşlemlerini Bayram Süresince Yapabilecekler

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yürüttüğü yapılandırma kampanyası kapsamında borcu olan vatandaşlar borçlarını yapılandırıyor. 27 Ağustos tarihine kadar devam edecek yapılandırma işlemleri son günleri Kurban Bayramı tatiline denk geliyor.

Bu konuda vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için ise bu yapılandırma süreci bayram boyunca internet üzerinden yapılabilecek. İşte detaylar;

BAYRAM SÜRESİNCE YAPILANDIRMA BAŞVURULARI İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

Kamuya ait borçların yapılandırılmasına yönelik başvuru süresinin 27 Ağustos’a kadar uzatılmasının ardından borcu olan vatandaşlar başvurularını belirtilen tarihe kadar yapabilecekler. Ancak 20 Ağustos saat 12.00’den sonra Kurban Bayramı için resmi tatil süreci başlayacak. Bu kurban bayramı tatili süresinde ise; Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar yapılandırma işlemlerini ‘www. gib.gov.tr’ üzerinden gerçekleştirebilecek. 

Başvurularını internet üzerinden yapmak istemeyen vatandaşlar başvurularını şahsen 20 Temmuz Pazartesi saat 13.00’e kadar yapabilecekler. Vatandaşlar, arefe günü doğrudan vergi dairelerine de başvuru yapabilecek. Vergi borcunu yapılandıranlar peşin ödemeyi ya da ilk taksiti 1 Ekim tarihine kadar yatırabilecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA