Ekonomi

Bu İşi Yapanlar Ayda 5 Bin TL Ek Gelir Kazanıyorlar !

Doğrudan satış yöntemi ürün ve hizmetlerin sabit bir perakende noktası olmadan tüketiciye satılması anlamına geliyor. Bu yöntem ek gelir elde etmek için önemli bir gelir kapısı oldu.

HERKES YARARLANABİLİYOR

Konu ile ilgili olarak kozmetikten kişisel bakıma, zinde yaşam ve beslenme ürünlerinden ev bakım ve teknolojilerine kadar tüm ürünler bu sektörde satılıyor. Söz konusu sektörde herkes için fırsat var. Bu sektörde ek gelir elde etmek için herhangi bir tecrübe aranmıyor. 18 yaşını dolduran herkes bu sektörden yararlanabiliyor.

2010 YILINDAN BU YANA HIZLA BÜYÜYOR

Söz konusu sektör Türkiye’de 2010 yılından bu yana hızla büyüyor. Sektörde 1.5 milyon girişimci bulunuyor. Ayrıca sektöre 2017 yılında 200 binin üzerinde yeni girişimcinin katılması bekleniyor. Toplam pastanın yüzde 46’sında Asya – Pasifik ülkeleri yüzde 34’ünde Amerika yer alıyor. 

Toplam pastada Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Avrupa ülkelerinin payı ise yüzde 19. Türkiye’de sektörün yıllık iş hacmi ise 1.2 milyar TL olarak belirtildi.

Söz konusu sektörde şirketler kendi eğitimlerini kendileri veriyor. Başvurular ya temsilciler üzerinden yapılıyor ya da söz konusu şirketin kendi web adresi üzerinden yapılıyor. Sektör kapsamında işlerine yeterince zaman ayıranlar ciddi kazançlar elde ediyorlar. Ayrıca sektörde çalışma saatlerine kişi kendi karar veriyor. 

TOPLAM CİRO’DAN YÜZDE 4 PAY

Satış temsilcilerinin aylık kazançları 2 bin TL ile 5 bin TL arasında değişiyor. Sistemde 3 tip para kazanma modeli bulunuyor. Bunlardan ilki satış kataloğu ile satış yapanlar. Bu sayede her satıştan yüzde 30 – 50 kazanç sağlıyorlar. İkincisi kendi bölgeleri dışında yeni bölgeleri grubuna katanlar. Üçüncüsü ise sorumlu oldukları ilin toplam cirosunun yüzde 4’ü kadar pay alıp ek ücret alanlar.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA