Ekonomi

Cam Filminde Son Karar Verildi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından getirilen cam filmi yasağının ardından nasıl bir karar alınacağı merakla bekleniyor. Araç sahipleri ve cam filmi ustalarının tepkisine neden olan cam filmi yasağında nasıl bir yol izlenecek?

Yüzde 70 Şartı 

Bakanlık tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantıda cam filmi yasağına yönelik kararlar alındı. Bu kapsamda, araçların ön camına ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması şartıyla cam film kullanılabilmesine karar verildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantı ile cam filmi yasağına son şekli verildi. Gerçekleştirilen toplantıda Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 14. maddesinde yapılması planlanan değişiklikler tasarı haline getirildi.

Cam Filmi Tasarısı

Hazırlanan tasarı İçişleri Bakanlığı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunuldu. Söz konusu tasarıda, araçların ön camlarına hiçbir şekilde cam filmi uygulanamayacağı belirtildi. Ayrıca, Sürücünün 180 derece ön görüş alanı içerisinde sağ ve solunda kalan yan camlara cam filmi ile birlikte camın toplam ışık geçirgenliğinin en az yüzde 70 olması şartıyla cam film uygulanabileceği kaydedildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA