Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdesini Vermişti! Nike Türkiye'de 5 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Ağrı’da temeli atılan Nike üretim fabrikasında sona yaklaşıldı. Nike tarafından Türkiye’de 5 bin kişiye istihdam sağlanacak fabrika Ağustos ayının sonunda tamamlanacak.

Ağrı’da işsizlik oranının düşünülerek Ağrı Valiliği tarafından hayata geçirilecek olan Ağrı Tekstilkent 3 fabrika ile başladığı talepler sayesinde yurt dışına açılmaktadır.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, gazetecilere yaptığı açıklamasında Tekstilkent’in son dönemde firmalar tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade etti ve;

“Fabrikada inşaat çalışması hızla ilerliyor ve bitme aşamasına doğru gidiyoruz. Allah kısmet ederse ağustos ayının sonuna doğru fabrikayı bitirip üretici firmaya teslim edeceğiz.

Dolayısıyla bu da bizim 3. etabımız olacak ve ilaveyle birlikte 4. etabımıza da başlamış oluyoruz. Ancak 4. etabın büyük bir bölümüyle ilgili yeni talepler var.

İnşallah yeni taleplere uygun olarak da yeni fabrika binaları yapacağız. Dolayısıyla mevcut 1. ve 2. etaba ilave yapacağımız etapla birlikte 4 bini aşkın vatandaşımız orada iş sahibi olacak.

Uluslararası spor firması için yaptığımız yer de devreye girince yaklaşık 9-10 bin kişi buralarda çalışmış olacak. Bu bahsettiğimiz sayılara 2 yıl içinde ulaşacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdesini Vermişti! Nike Türkiye'de 5 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak!

Firma personel yetiştirmek için hazırlıkları bitirdi. Bugünlerde ilk personellerini almaya başlayacak.

150 kişilik personelle başlayacaklar ve 2 yıl içerisinde alacakları sayılarla birlikte kişi sayısı 5 bine ulaşacak.

Gümrüğümüzün de tekstil ve ihtisas gümrüğü olmasıyla ilgili resmi süreci başlattık.

Ağrı sadece tekstille değil, inşallah daha sonra başka ürünlerin üretildiği bir şehir haline gelecek.” dedi.

Bir Yorum

  1. Hastane açılsın bayburt a artik ne zaman acilacak bilgi verin 1000 tl ye çalışmaktan yoruldum