Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Süper Teşvik Paketini Açıkladı

128 milyar liraya ulaşan yatırımlar için verilecek süper teşvik paketi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanacak. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın, toplam tutarı 128 milyar liraya ulaşan yatırımlar için verileceğini bildirdiği 23 proje ile ilgili teşviklerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması planlanıyor.

Daha önce iki kez ertelenen törende 7 sektördeki projelere teşvikler duyurulacak. Projelerde başı petro kimya alanı oluşturacak. Ayrıca ilaç, tarım ve sağlık alanlarında projelere destek sağlanacak.

28 Mart’ta “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Başbakan Yıldırım, “Stratejik yatırım türünden 128 milyar TL yatırım teşviğini onayladık, bunu önümüzdeki günlerde paylaşacağız. 2017’de yaptığımız gibi ekonomi ile ilgili kapsamlı bir eylem planı hazırladık. Amacımız yatırımcıların işini kolaylaştırmak” demişti…

Belirtilen bu projeler içerisinde petro-kimyanın başı çektiği ifade edilirken sırasıyla; ilaç, tarım ve sağlık gibi birçok alanda projelerle destekler sağlanacağı ifade edildi.

Maliye Bakanı Ağbal ise Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen 14. Türkiye Vergi Kongresinin açılışına katılarak; “Esnaflarımız basit bir KDV uygulaması ile karşılaşacaklar” diyerek…

“Ekonomi bir bütün haldedir. Ekonomi içerisindeki kararlar ve yapılacak olan çalışmalar tek eksen üzerine oturtularak konuşulamaz ve çalışılamaz. Net kararlar alacağız” ifadelerinde bulunmuştu.

Kamupersoneli.net I ANKARA