Ekonomi

Devlet Konut Alacak Vatandaşlara 20 Bin TL'ye Varan Maddi Destek Sağlıyor

Devlet konut almayı planlayan vatandaşlara çeşitli oranlarda ve tutarlarda maddi destek sağlıyor. 

Devlet tarafından sağlanan bu desteği almak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken bazı koşullar bulunuyor. Ayrıca konut desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların yapmaları gereken bazı işlemlerde var. 

Konut hesabı ile ilgili tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

DEVLET KONUT ALMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA MADDİ DESTEK SAĞLIYOR

Devlet tarafından sağlanan konut hesabından faydalanmak isteyen vatandaşlar, öncelikle bankalardan konut hesabı açmaları gerekiyor. Tamamı kendisine ait bir konutu bulunmayan vatandaşlara verilen bu destek miktarı, bu hesaba yatırılacak olan para ve süreye göre değişiyor. Yani devlet bir konut hesabı açmanız ve o hesaba düzenli para yatırmanız karşılığında sizlere destek sağlamış oluyor. 

Konut hesabı açtıran kişiler tercihlerine göre isterlerse ayda bir, isterlerse de üç ayda bir hesaba ödeme yapabiliyor. Söz konusu ödemelerini aylık olarak yapan kişiler ayda en az 250, en fazla 2.500 TL, üç aylık ödeme yapanlar için de en az 750, en fazla 7.500 TL yatırabiliyor.

Ayrıca bu hesaba yapılacak ödemelerin düzenli olması gerekiyor. Ödemeler konusunda aylık ödeme yapan bir vatandaş bir yıl içerisinde üçten fazla kez ödeme yapmazsa destek hakkını kaybediyor. 3 aylık ödeme yapan kişiler için ise bu sadece bir defa. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise konut hesabı açtıran bir kişi bu hesapta biriken parayı bir yıl içerisinde en fazla iki kez çekebiliyor.

ÖDEME ORANLARI VE DESTEK TUTARI

Konut hesabına 36 ila 47 ay arasında para yatıranlar hesapta biriken paranın yüzde 15’i tutarında destek alırlar. Bu süre için en fazla 13 bin TL ödeme yapılıyor. 48 ila 59 ay para yatıranlar hesapta biriken paranın yüzde 18 destek alırlar ve maksimum tutar 14 bin TL’dir. Hesaba 5 yıl ve daha uzun süre kalanlara ödeme miktarının en fazla yüzde 25’i kadar destek alıyor ve bu destek miktarı 20 bin TL’ye ulaşabiliyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA