Ekonomi

Devletten Annelere Büyük Destek ! Koşulsuz 433 TL ve İzin Ödemesi Yapılıyor

Hükümet çeşitli kamu kurum ve kuruluşları aracılığı ile vatandaşlara desteğini devam ettiriyor. Devlet tarafından yapılan desteklerin bazıları da anneler için gerçekleştiriliyor. 

Devlet tarafından annelere sağlanan bazı desteklerde hiç koşul bulunmuyor. Bu bağlamda annelere doğum parası ödemesi, süt parası ödemesi ve doğum izni ödemesi yapılıyor. 

Peki anneler ne yaparak bu desteklerden faydalanacaklar? Konu ile ilgili olarak tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

16 HAFTALIK İZİNDE MAAŞLARI DEVLETTEN

Devlet tarafından doğum yapacak olan bir annenin doğumdan önce ve doğumdan sonra kullanacakları izinler için ödeme yapılıyor. Bu bağlamda anne doğum yaptığında devlet annenin brüt maaşına göre ödeme yapıyor ve annenin doğum izni parası ödemesi gerçekleştirilmiş oluyor. Ayrıca ister devlet kurumunda ister özel sektörde çalışan annenin hakkı olan 16 haftalık doğum izni sürecinde annenin maaşı devlet tarafından ödeniyor. Ancak annenin bu ödemeyi alabilmesi için doğumdan önce 1 yıl içinde en az 90 sigortalı olarak çalışmış olması gerekmektedir.

133 TL SÜT PARASI

Doğum izni ödemesinin yanı sıra devlet tarafından annelere süt parası yardımı da yapılıyor. Süt parası ödemesi için annelerde hiç bir şart aranmamaktadır. Bu bağlamda annelere koşulsuz 133 TL süt parası yardımı yapılıyor. Süt parası ödemesi anne çalışan ve sigortalı ise anneye, eğer anne sigortalı değilse sigortalı olan eşine yapılıyor.

300 TL DOĞUM PARASI

Tüm bunların yanı sıra annelere bir de doğum parası yardımı yapılıyor. Annelerin 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra dünyaya getirdiği her bir çocuk için annelere devlet tarafından ödeme yapılıyor. Bu kapsamda anne belirtilen tarihten sonra dünyaya getirdiği ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üç veya daha fazla çocuk için 600 TL destek ödemesi alıyor. Bu ödemeler için de annelerden bir şart talep edilmiyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Bu destek devlet memurunami yapılıyor yoksa özel sektör calisaninada yapılıyor mu?

  2. sizin veya çalışıyorsanız iş yerinizin sgk ya dilekçe ve çocuk doğum belgelerini götürüp bildirmeniz gerekiyor. tüm tc vatandaşları için geçerli

  3. Evde çocuk yetiştiren Anneninde hakkı yok mu.aylık bie nakdi yardım yapılması