Ekonomi

Düşük faizle araç, konut ve ihtiyaç kredisi çekecekler dikkat! BDDK'dan önemli kredi uyarısı

Günümüzde araç almak isteyenler konut sahibi olmak isteyenlerin araç ve konut kredilerine başvurularının artmasının ardından kötü niyetli kişi ve kurumların da sayıları da çoğaldı.

BDDK’DAN KREDİ ÇEKECEKLERE ÖNEMLİ UYARI

Vatandaşı mağdur eden bu kötü niyetli kişi ve kurumlara karşı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan kritik uyarı yaptı.

BDDK’dan yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nda düzenlenen faaliyetlerde bulunulabilmesi için Kurumumuzdan gerekli izinlerin alınması zorunlu olup, bu zorunluluğa uyulmadan söz konusu faaliyetlerde bulunulması anılan Kanun kapsamında suç olarak nitelendirilmiştir” uyarısı yapıldı ve şöyle denildi:

“Buna karşılık, son dönemde Kurumumuzdan gerekli izinler alınmaksızın özellikle internet siteleri vasıtasıyla, banka adı ya da banka gibi faaliyet gösterildiği izlenimi uyandıran söz ve deyimler kullanılarak başta kredi kullandırma vaadi olmak üzere muhtelif gerekçelerle vatandaşlarımızdan para talep edildiği görülmektedir.

YETKİLENDİRİLMİŞ KURULUŞLARDAN KREDİ ÇEKİNİZ

Bu bağlamda, yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilebilmesini teminen, vatandaşlarımızın kredi ihtiyaçlarını yalnızca Kurumumuzun resmi internet adresinde (https://www.bddk.org.tr) yer alan ‘Kuruluşlar’ sekmesinde listelenmiş olan yetkilendirilmiş kuruluşlar aracılığıyla karşılamaları ve bunların dışındaki kişi ve kuruluşlara itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Diğer taraftan, yukarıda açıklanan ve benzeri yöntemlerle suç işlediği tespit edilen kişiler hakkında bugüne kadar Kurumumuzca ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvuruda bulunulmuş olup, bundan sonra da gerekli yasal yollara başvurulacağı tabiidir.