Ekonomi

Elektrik Fiyatlarında Sevindirecek Haber: İndirim Kapıda!

 Bilindiği üzere doğalgaz fiyatlarında % 10 luk bir indirim uygulanmış, bu indirim topyekün tüm ekonomiye can vermişti. Özellikle kış aylarının ülkenin birçok ilinde başlamış olması nedeniyle de son derece işlevsel olan bu indirim, şimdi de elektrik fiyatlarına yansıyacak. Ekim ayı itibariyle doğalgazdaki % 10 indirimin üzerine, vatandaşlar bir de elektrik fiyatlarında indirime kavuşmuş olacaklar.

Özellikle elektrik faturaları noktasında ciddi tutarlar ödeyen, elektrik kullanımı yoğun olan vatandaşlar da epey rahat edecekler. Uygulanacak indirimle beraber önceki fiyatlara nazaran % 4 oranında bir indirimin uygulanacağını söylemek mümkün. Neredeyse % 5 olarak algılayabileceğimiz bu indirimin, elektrik faturalarımızda yardımı dokunacağı kesin gibi görünüyor.

Bakan Berat Albayrak açıklamıştı.

Elektrik fiyatlarında yaşanması muhtemel indirim müjdesini, Berat Albayrak vermişti. Açıklamasında, elektrik fiyatlarında artışın olacağını düşünmüyoruz, aksine maliyet fiyatlarında bir düşüşe gideceğini de düşünmekteyiz şeklinde konuşmuştu.

Bu kapsamda uygulanacak olan elektrik indiriminin, şimdiden faturalarda % 5 olarak algılanabilecek bir indirimden ibaret olduğunu söylemek mümkün.

Kamupersoneli.net | AA