Ekonomi

Emekli Promosyon Ödemelerinde Bankaların İstekleri Çok Ağır

Emekli vatandaşlar yakın zamanda banka promosyon ödemelerini alacaklar. 3 yıllık maaşlarını o bankadan almak zorunda olacak olan emekli vatandaşlara, otomatik ödeme talimatı gibi konularda şart koşulunca, promosyon alacak kişiler bu durumdan rahatsız oldu. Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir açıklama yaptı. Promosyonda banka sayısının arttığını belirten Bakan Müezzinoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“PTT en ücra köşelere kadar gidiyor. Bürokrasi çıkartılırsa PTT’ye gidilir” dedi. Protokole imza atanların en önemlisinin PTT olduğunu, çünkü Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar ulaştığını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Şu anda bir defa tabi bu promosyon 3 yıllığına veriliyor, bankalar bu anlamda önümüzdeki 3 yıl için bu hesapların kendilerinin üzerinden devam etmesini talep edeceklerdir. Biz ‘Her yıl için vereceğiz’ deseydik, o zaman 3’e bölerek vermemiz gerekirdi. ‘Emeklilerimiz bunu toplu alsın, bir işe yarasın’ deyince peşin ödenmesini istedik. Bankalar, bunu peşin ödeyecekleri için önümüzdeki 3 yılla ilgili belirli güvenceleri veya onlara bağlı olacak sistemi istiyorlar. Ama orada çok olağanüstü bürokrasi çıkartılırsa PTT’ye gidilir. Rekabeti açtık, dolayısıyla çok sıkıntı olacağı kanaatinde değilim. Ama tabii hiçbir belgesiz de hiçbir protokolsüz de parayı vermeleri mümkün değil.”

Emekli Vatandaşlar Durumdan Rahatsız:

Emekli vatandaşlar sosyal medyada, bankaların koştukları bu şartlardan rahatsız olduklarını, promosyon ücretlerinin şartsız alınmasını sadece o bankanın maaş bankası olarak devam etmesini istediklerini belirten mesajlar atıyorlar. Bakan Müezzinoğlu’da bu konuda “Bankalar, bunu peşin ödeyecekleri için önümüzdeki 3 yılla ilgili belirli güvenceleri veya onlara bağlı olacak sistemi istiyorlar. Ama orada çok olağanüstü bürokrasi çıkartılırsa PTT’ye gidilir.” dedi.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Promosyon ne büyük para bee 3 senelegine tamı tamamına 450 tl karşılıgın da fazla bir şeyde istemiyorlar o bankadan kredi kardın olacak elk su telefon dogalgaz otamatik talimatname vereceksin harca harca bitmez 3 sene boyunca

  2. bütün kabahat yönetimde neden alt limit 1000tl yapılmadı neden sebeb ne vekil 10 bin memur 2 bin alırken

  3. 3 yıllığına 375lira verecekler ben kendi şahsıma bu parayı almayacağım bankalar bizleri zor duruma düşürmek istiyorlar "yok otomatik ödeme yok kredi kartı alacaksın"diyorlar İŞLERİNE GELEN BANKALAR ÇALIŞAN KESİMLERE AYLIK 54 LİRA VERİYORLAR