Ekonomi

Et ve Süt Ürünlerine Zam Geliyor! Et ve Süt Fiyatlarına Ne Kadar Zam Yapılacak?

Et ve süt ürünlerinin fiyatlarına zam yapılması gündeme geldi. İlk olarak motorin fiyatına ve daha sonra çay ile şeker fiyatlarına zam yapıldığı açıklanmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Gamze Bal’ın içeriğine göre; motorin fiyatlarına yapılan 22 kuruş zam sonrasında petrol fiyatlarının artmasından kaynaklı benzin fiyatlarına 20 kuruş zammın öngörüldüğü belirtildi. Ancak benzin zammı yapılmadı.

Benzin fiyatlarına zam yapılmaması hakkında açıklama yapan sektör temsilcileri zammın geri çekilmesine anlam veremediklerini ifade ederek daha büyük bir zamla karşı, karşıya kalınabileceğini belirttiler.

ET VE SÜT ÜRÜNLERİNE ZAM GELİYOR

Sektör temsilcilerinin Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından zam yapabileceğini belirttiler. Ayrıca et ve süt ürünlerine yapılacak zammın gerekçesi ise bütçe açığıyla Hazine’nin zarar etmesi ve Kamu İktisadi Teşebbüslerine kaynak verilememesi olarak gösterildi.

Sektör temsilcileri Et ve Süt Kurumu (ESK) raporlarına işaret ederek ESK’nin 2018 yılında 491 milyon Türk Lirası zam yaptığını belirtti.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ise konu hakkında üreticilerin maliyet artışını satış fiyatına yansıtamamasından dolayı şikayette bulunduğunu vurguladı ve et ile süt ürünlerine yeni bir zammın yaz ayları içerisinde gelebileceğini ifade etti.

Bir Yorum

  1. bizde diyorduk bu temmuzda yapılacak zamları nasıl çıkartacak hükümetimiz sagolsun çok düşünüyor vatandaşlarını

  2. Ulan daha neyin zammı yapılıyor onu anlamadım.sanki daha önce hiç zam yemedi 2 3 kat bu et ve süt ürünleri

  3. Türkiyede yerli üretim bitiyor sayın tarım bakanımın bir söyledigi bidahakine hiç uymuyor biz üreticile olarak tamamen mağdur durumdayız sayın bakanım yemin çuvalı 90 tl et fiyatı 30 tl eğer danışmanların bu maliyetleri yapamıyorsa ozamman bu maliyetler hesaplıyacak kişileri getirin üreticiyi bitirdiniz bundan sonra üreticiyide ital getirin köylerden giden genç nüfus askari ücretle çalaşmaya başlıyor çalışan bir köylü asgari ücret kadar kazanabilmesi için 5 üfus olması lazım onuda sigortasını ödemeden sayın bakanı bu köylünün ahını siz ödiyemiyeceksiniz bu hal bu üretici bu hesabı soracaktır ben ak partili olarak sizin bu yaptıklarınıza anlam veremiyorum bu üretime adam gibi destek verin yabancilar kazanacagına türkiye kazansınniye bizim paralarımızı dışarı veriyosunuz türkiye şözde kendisı üreten bir ülkeydi ama sizler ital eden bir ülke haline getirdiniz yazıklar olsun bu bakanlığı yönetene mazot cıktığı zaman gübreye zam yapılıyor peki yem cıktığı zaman niye ete zam yapmıyonuz

  4. Türkiyede yerli üretim bitiyor sayın tarım bakanımın bir söyledigi bidahakine hiç uymuyor biz üreticile olarak tamamen mağdur durumdayız sayın bakanım yemin çuvalı 90 tl et fiyatı 30 tl eğer danışmanların bu maliyetleri yapamıyorsa ozamman bu maliyetler hesaplıyacak kişileri getirin üreticiyi bitirdiniz bundan sonra üreticiyide ital getirin köylerden giden genç nüfus askari ücretle çalaşmaya başlıyor çalışan bir köylü asgari ücret kadar kazanabilmesi için 5 üfus olması lazım onuda sigortasını ödemeden sayın bakanı bu köylünün ahını siz ödiyemiyeceksiniz bu hal bu üretici bu hesabı soracaktır ben ak partili olarak sizin bu yaptıklarınıza anlam veremiyorum bu üretime adam gibi destek verin yabancilar kazanacagına türkiye kazansınniye bizim paralarımızı dışarı veriyosunuz türkiye şözde kendisı üreten bir ülkeydi ama sizler ital eden bir ülke haline getirdiniz yazıklar olsun bu bakanlığı yönetene mazot cıktığı zaman gübreye zam yapılıyor peki yem cıktığı zaman niye ete zam yapmıyonuz

  5. Türkiyede yerli üretim bitiyor sayın tarım bakanımın bir söyledigi bidahakine hiç uymuyor biz üreticile olarak tamamen mağdur durumdayız sayın bakanım yemin çuvalı 90 tl et fiyatı 30 tl eğer danışmanların bu maliyetleri yapamıyorsa ozamman bu maliyetler hesaplıyacak kişileri getirin üreticiyi bitirdiniz bundan sonra üreticiyide ital getirin köylerden giden genç nüfus askari ücretle çalaşmaya başlıyor çalışan bir köylü asgari ücret kadar kazanabilmesi için 5 üfus olması lazım onuda sigortasını ödemeden sayın bakanı bu köylünün ahını siz ödiyemiyeceksiniz bu hal bu üretici bu hesabı soracaktır ben ak partili olarak sizin bu yaptıklarınıza anlam veremiyorum bu üretime adam gibi destek verin yabancilar kazanacagına türkiye kazansınniye bizim paralarımızı dışarı veriyosunuz türkiye şözde kendisı üreten bir ülkeydi ama sizler ital eden bir ülke haline getirdiniz yazıklar olsun bu bakanlığı yönetene mazot cıktığı zaman gübreye zam yapılıyor peki yem cıktığı zaman niye ete zam yapmıyonuz