Ekonomi

Farklı Sektörlerde 3 Milyon Genç İş İmkanı Buluyor

Hükümet milyonlarca genci istihdam seferberliğim kapsamında serktörel hamleye hazırlıyor.

Hükümet tarafından hazırlanan Ulusal İstihdam Stratejisi sektörel olarak hazırladıkladıkları projede milyonlarca genci istihdam etmek üzere kapılar açıyor. İnşaattan turizme, bilişimden finansa ve sağlık alanlarında farklı iş imkanları sağlanacak.

Hükümetin planları şu şekilde ele alınıyor;

TURİZM SEKTÖRÜ

Turizm sektöründe hedef 1 milyon. Sektörün işçi kapasitesinin yüzde 80 arttırılması hedefleniyor. Yapılan planlar gerçeğe dönüştürülürse bu sektörde çalışan işçi sayısının 2 katına çıkartılması amaçlanıyor.

İNŞAAT SEKTÖRÜ

İnşaat sektöründe de hedef 1 milyon gence iş imkanı sağlamak. Bu sektörde işçi kapasitesi yüzde 160 artırılması planlanıyor. İnşaat sektöründe istihdam sayısının 2 milyon 800 bin civarlarına taşınması amaçlanıyor.

SAĞLIK SEKTÖRÜ

Sağlık sektöründe çalışan sayısı 2023 yılına kadar yüzde 100 artırılarak 1 milyon 600 bine ulaşacak. Bu süreçte 15 bin tıbbi görüntüleme teknikeri, 7 bin fizyoterapist, 10 bin diyaliz teknikeri alınması amaçlanıyor.

BİLİŞİM SEKTÖRÜ

60 bin bilişim uzmanı yetiştirlmesi amaçlanıyor. Bilişim sektörünün geliştirilmesi ve gençlerin bu sektöre olan ilgisinin arttırılması hedefler arasında yer alıyor.

TEKSTİL SEKTÖRÜ

Tekstilde çalışanların yüzde 50’sinin sertifika sahibi olması sağlanacak. Kayıt dışılığı önlemeye yönelik teşvik edici politikalarla beraber denetimler artırılarak bu sektördeki kayıt dışılık yüzde 50 oranında azaltılacak. Sektördeki nitelikli işgücü talebi karşılanacak, mevcut çalışan imkanları geliştirilecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA