Ekonomi

Gözler KYK'da! Kredi ve Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2017 yılı kredi ve burs başvurularının ne zaman başlatılacağı konusunda geçmiş yıllara dayanarak bir derleme hazırladık.

Ekim Ayı İçerisinde Başvuruların Alınmasını Bekliyoruz

KYK tarafından geçtiğimiz sene yapılan başvurular Ekim ayı başında başlamış olmakla birlikte 12 Ekim’de sonuçlandı. Bu yılda yine aynı şekilde başvuruların alınıp değerlendirilmesi bekleniyor. Yani Ekim ayı bitmeden KYK Kredi ve Burs başvurularının alınması bekleniyor.

Üniversite öğrencileri ve Yüksek Lisans öğrencileri bir an önce başvuruların başlayıp sonuçlanmasını bekliyorlar. Ocak ayı itibariyle ödemelerin yapılacağı söz konusu olarak gözüküyor. Buna dayanarak geçtiğimiz seneyi de baz alırsak eğer yine Ocak ayında ödemelerin yapıdığı ve başvuruların Ekim ayında gerçekleştiğini düşünecek olursak, bu yıl da Ekim ayı içerisinde KYK Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılarak başvuruların alınması bekleniyor.

Öğrencilere Tavsiyemiz!

Başvuru yapacak olan öğrencilere tavsiyemiz yakın zamanda alınacağını düşündüğümüz başvurulardan önce en yakın PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi almalarıdır. Çünkü başvuru yapacak olan adaylar Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumuna burs ve kredi başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla yapabilecekler.

Başvuru Sonuçlarını Kasım’da Bekliyoruz

Öğrencilerin başvuruları alındıktan 1 ay sonra da başvuru sonuçlarının açıklanmasını geçtiğimiz seneye dayanarak bekliyoruz. 2016’da gerçekleşen başvurulan Ekim ayında alınmış olmakla birlikte, sonuçlar Kasım ayı içerisinde açıklanmıştı. Bir diğer değerlendirme olarakta geçtiğimiz sene başvuru sonuçlarının Kasım ayı içerisinde açıklanmış olması ile birlikte, bu durumun bu sene geçikmemesi adına başvuruların Ekim ayı içerisinde alınmasını bekliyoruz.

Kredi ve Yurtlar Kurumu kredi ve burs başvuruları alınmaya başladığında siz ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.