Ekonomi

GTHB Ücret Zammı ve Sosyal Yardım Ödemeleri Hakkında Duyuru Yayımladı

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Resmi İnternet sitesinde yayımlanan ilana göre personele ücret zammı ve Sosyal Yardım Ödemeleri hakkında bilgi verildi.

Tarım Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda şunlara yer verildi;

Bakanlık üyesi olan Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Orman – Toprak su- Tarım ve Tarım Sanayi işçileri Sendikası arasında akdedilen ve işyerlerinde uygulanan ücret zammı kenar başlıklı maddesinde yer alan yılın ikinci yarısına ait ücret zammı artışlarında 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle % 3 oranında zam yapılacaktır ifadesi bulunmaktadır.

Aynı maddede yer alan başka bir ifadeye görede “TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon verilerinin % 3’ü aşması durumunda ise aradaki fark yılın ikinci altı ayında maaşlara uygulanacaktır” ifadesi yer almaktadır. Fakar enflasyon oranlarının Temmuz ayının 4’ünde açıklayacak olması ve bu tarihin bayram tatiline denk gelmesinden dolayı ödenecek olan maaşların eski sistemde ödenmesi ve maaşlara uygulanacak olan ücret zammının bayramdan sonra gerçekleştirilmesi ve arada oluşan günlerin zam farklarınında diğer ayla beraber ödenmesi öngörülmüştür.

 

Bir Yorum

  1. Bakanliktan ricamiz ciftcilik dosyalarin girisi icin ek sure verilmesini rica ederiz