Ekonomi

İş sahibi olmak isteyenler dikkat! En çok bu meslek grupları için alım ilanı yayımlanıyor

Türkiye son yıllarda işsizlik sorununun çözümü için çok sayıda projeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda teşvikler çıkaran hükümet çok sayıda insanın iş sahihi olmasını sağladı. 

Hem çalışanlara hem işverenlere yönelik teşviklerin verilmesi nedeniyle de çok sayıda özel sektör firması ve çok sayıda kamu kurumu personel alım ilanlarını Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlamaya başladı. 

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza bu haberimizde İŞKUR üzerinden yayımlanmış alım ilanları arasında ne çok hangi meslek gruplarında alım yapıldığına dair detayları derledik.

EN ÇOK BU MESLEK GRUPLARI İÇİN ALIM İLANLARI YAYIMLANIYOR

Türkiye İş Kurumu üzerinden halen başvuru yapılabilecek 78 bin 806 personel alım ilanı bulunuyor. Bu alım ilanlarının büyük bir kısmı özel sektör firmaları tarafından yayımlanırken ilanların bir bölümü ise çeşitli kamu kurumları tarafından yayımlandı. Söz konusu bu alım ilanlarında ise Türkiye’nin her şehrinden çeşitli pozisyonlarda alımlar yapılacağı açıklanıyor. İşte halen açık olan 78 bin 806 personel alım ilanında yer alan meslek gruplarını sizlere aktarıyoruz. 

İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlar arasında en fazla alım ilanı bulunan meslek grupları; 

Beden İşçisi (Genel) kadrosu için 20 bin 599, Temizlik Görevlisi kadrosu için 3 bin 774, Satış Danışmanı kadrosu için 3 bin 91, Garson (servis elamanı) kadrosu için 2 bin 907, Makineci kadrosu için 2 bin 52, Güvenlik Görevlisi kadrosu için 1653, Kasiyer kadrosu için 1370, Konfeksiyon işçisi kadrosu için 1277, Reyon Görevlisi kadrosu için 1195, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi kadrosu için 1146, Ambar/Depo Görevlisi kadrosu için 937, Büro Memuru Genel kadrosu için 931, Şoför kadrosu için 916, Bulaşıkçı (Stevard) 914 ve Ön Muhasebeci kadrosu için ise 878 alım ilanı bulunuyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA