Ekonomi

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya: Adamı Olan Değil, Niteliği Olan İstihdam Ediliyor

Uzunkaya’nın açıklamaları;

“İŞKUR olarak işverenler ile iş arayanlar arasında köprü görevi görüyor, onlara danışmanlık yapıyoruz.

Güncel rakamlara baktığımızda 1 milyon 240 bin 308 kişiyi işe yerleştiren bir kuruma dönüştük.

Özellikle üniversite mezunlarının istihdamını çok önemsiyoruz. 2007-2017 döneminde ülkemizde 4,2 milyon üniversite mezunu işgücü piyasasına katıldı.

3,5 milyon üniversite mezunu ise istihdam edildi. İŞKUR olarak, 2018 yılında 210 bin 459 üniversite mezununu işe yerleştirdik.

İŞKUR bilinenin aksine toplumun belli bir kısmına değil, her bireye hizmet veren bir kurumdur.

Türkiye’de ilk defa KTO Karatay Üniversitesi’nde uygulanan “Sektör Danışmanlığı Projesi”ni de son derece önemsediğini belirterek üniversiteye teşekkür eden Uzunkaya;

“Bu proje ile öğrencilerimizin henüz okul sıralarında iş yaşamı ile buluştuğunu görmekten mutlu oluyorum” dedi.

2,5 MİLYON İSTİHDAM

2017 yılında ilk istihdam seferberliğini Cumhurbaşkanımız ilan etmişti. Ülke olarak 1,5 milyon istihdam hedefiyle yola çıkmıştık.

Gerçekten yüksek bir hedefti. Milletçe tüm odalarımız, iş dünyamız, basınımız, kamu kurumlarımız, bakanlıklarımızla işbirliği içerisinde seferber olduk.

1,5 milyon istihdamı gerçekleştirdik. Ama Türkiye’nin hedeflerinin bitmesi mümkün değildi. Cumhurbaşkanımız 2018 yılı için ise Artı 2 İstihdam hedefini duyurdu.

Yine seferberlik halinde ciddi anlamda tüm paydaşlarımızla sahada olduk. İŞKUR olarak 1 milyon 240 bin 308 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettik.

Tabii bu rakamın ne anlama geldiği daha iyi anlaşılsın diye söylüyorum. İŞKUR 2002 yılında sadece 24 bin 482 kişinin istihdamına aracılık etti.

2018 yılında 2002’ye göre özel sektörde işe yerleştirme sayımızı 50 kat artırdık

Adamı olan değil, niteliği olan istihdam ediliyor. Bu noktada İŞKUR olarak beceri eksikliğini giderebilme adına işverenlerimizle işbirliği yapıyoruz.

İşbaşı Eğitim Programımız ile vatandaşlarımıza nitelik ve tecrübe kazandırarak istihdam edilmelerine destek oluyoruz.

Bu programlarımızdan 2017’de yararlanan kişilerin yüzde 92’si bir yıl ve daha uzun süredir istihdamda.

Her yıl yaklaşık 300 bin kişinin bu programımızdan yararlandığını göz önünde bulundurduğumuzda, mühim bir başarı elde ettiğimiz ortadadır” dedi.

Bir Yorum

  1. Asla inanmadığım bir haber , yıllardır noter huzurunda yapılacak çekilişlerde bile aynı insanların isimleri çıkıyor tam olarak da adamı olanların girip çalıştığı bir sistem.

  2. Ne olur musa uzun kaya uzaktan yakindan bir akrabaligimiz var bana bir yardimci olursan cok cok memnun olurum beni sormak istersen annenin tarafindan yani saniye halamiz tk Allaha emanet ol

  3. Biz kenyada yaşiyorruz. Sen burda herşey herkeze biliyor sen konuş 50 yaş kişilerde iş alan yok. Sen konuş

  4. makale yanlış olmuş galiba o niteliği olan değil adamı olan torpili olan olması gerekiyordu 10 defa başvurdum 1 defa çıkmadı ya kura diyorlar % 90 da liste sistemi buda sadece iktidar yandaşlarına özel bir istihdam sağlanıyor

  5. Kullıyen yalan bız herseferınde beklerken bazı ınsanlar nasıl oluyorda ust uste bu kuralarda ısmı okunupta ıskurdan faydalanabılıyor yakın cevremde adamını bulupta calısanlar var kıme hıkaye anlatıyosunux

  6. Hiç değil adamı olan iş sahibi oluyor nitelik mezuniyet hiç bir şey ifade etmiyor.kurumlarda da taşerondan 4-d ye geçenlerde de aynı ortakul mezunları büro elemanı sekreter üniversite mezunu bütün sertifikalara sahip kişiler paspascı olarak calısiyor .saglık problemi olanlarada ya istifa et ya malülen emekli ol git deniyor.

  7. Iyi yerlere ilan bile vermeden işe alıyorsunuz. Nerde kıytırık iş var onu da millete reva görüyorsnz. AKP tamamen hak yiyen parti

  8. Hiç görmedim torpilsiz işe giren her yer akp torpili var yargı da dahil

  9. 10 sertifikam var 2 üniversite mezunuyum hala işsizim hala işsiz nitelik deseniz var eğitim deseniz var. peki ben neden iş bulamıyorum o zaman ?

  10. Niteliği olan girsin olmayanda açıkta kalsın ben ilkokul mezunuyum hiçbir deneyimin yok napicam ortadami kalicam baş vurmadim yer kalmadı kimse almak istemiyor iskurun kapısına da gittim defalarca dört çocuk sahibiyim eşime destek olmak istedim ama artık çalışma hevesim kalmadı yüz çevrilmekten

  11. Kesin öyle 6 kez belediyeye baş vurdum işe alınmadım adamı olan komşum alındı kimi kandırıyosunuz

  12. Bırakın Allah aşkına hiç garibanın işe girdiğini gördünüz mü 5 aydır maaş alamıyoruz torpil yok diyorsunuz Suriyelilerin aldınız ülkemize adamlar yattığı yerden maaş alamıyor Biz çalışıyoruz 5 aydır eve ekmek alamıyoruz kandırmayalım artık adamı olmayan çöpçü bile olamaz bu devirde işkur hiç bişey değil sürekli oyalıyorlar yeter artık