Ekonomi

Kamudaki İşçilere Yapılacak Maddi Yardım Ödemelerinin Detayları

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde kadrolu olarak çalışan taşeron işçiler yapılacak olan ek ödemeleri araştırıyorlar. Ek ödeme, tediye ve çeşitli yardım ödemelerinin detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

ÖDEMELERİN DETAYLARI

İşçilere Eylül ayı içinde ilk ek ödeme yapılacak. Konu ile ilgili olarak işçilere aile ve çocuk durumlarına göre eğitim yardımı ödemesi yapılacak. 

İşçiler en az ilköğretim seviyesinde çocuğu olmasında durumunda 100 TL ek ödeme alırken bu ödemeler yılda bir defa yapılacak. Bunun yanı sıra ortaokul seviyesinde çocuğunu bulunan 4/D’li işilere 110 TL, lise seviyesinde çocuğu bulunan işçilere 120 TL, işçinin çocuğu üniversite düzeyinde ise ek ödeme 140 TL olacak.

Ayrıca işçilere tediye ödemesi de yapılacak. 2019 yılının geride kalan döneminde 3 taksiti ödenen tediye ödemesinin dördüncü taksit ödemeleri beklenmektedir.

4/D’li işçilerin maaşlarına göre yapılan bu ikramiye ödemeleri en az asgari ücretli vatandaşa ödeniyor.52 gün olarak 4 taksit halinde ödenen bu ikramiyeler asgari ücrteli çalışan işçiler için 792 TL seviyesinde.

Kamu kurumlarında görev yapan 4/D’li işçilerin tediye ödemelerinin Aralık ayı içinde yapılması beklenmektedir.