Ekonomi

Kamudan Emekli Olanlara Ek İkramiye Müjdesi

30 yıl üzerinde hizmeti olan emekli kamu görevlisinin ek ikramiye alma hakkı bulunuyor. Türkiye Emekli Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, söz konusu ek ikramiyeye ilişkin açıklamada bulundu.

Kamuda 30 yıl üzerinde hizmeti olan emeklilere ek ikramiye alma hakkı doğuyor. 400 binden fazla emekli kamu görevlisi bulunan Türkiye’de şimdiye kadar 232 bin 506 kişi söz konusu uygulamadan yararlandı. 

Son Başvuru Tarihi

7 Ocak 2015’ten önce aylık bağlanan memurlara, yılbaşında yasalaşan torba kanun kapsamında, 30 yılın üzerindeki hizmetlerine karşılık emekli ikramiyesi ödenmesi imkanı tanındı.
Kamuda 30 yıldan fazla hizmeti olan emeklilerimiz, son başvuru tarihi 27 Ocak 2018 olarak belirtildi.

Bu durumda, düzenlemenin yürürlüğe girdiği 27 Ocak 2017’den önce başvuruda bulunup dava açmamış olanların müracaatları, yasanın yürürlüğe girdiği tarihte yapılmış sayıldı.

232 Bin Kişiye Ödeme Yapıldı

Emekli kamu görevlilerine tanınan bu imkan kapsamında, yasanın yürürlüğe girdiği 27 Ocak’ı takip eden bir yıl içinde başvuruda bulunma şartı getirildi. İkramiyenin 7 bin 500 liraya kadar olan kısmının başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde, varsa kalan kısmının ise ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle takip eden yılın aynı ayı içinde ödenmesine karar verildi.

Müracaat eden ve başvurusu haklı bulunan 232 bin 506 kişiye SGK tarafından toplam 1,1 milyar lira ödeme yapıldı.

Türkiye Emekli Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, 30 yılın üzerinde hizmeti olan emekli memurlar için ek ikramiye ödemelerini olumlu bulduklarını aktardı. 

‘Vakit Geç Olmadan Başvurun’

Kazım Ergün açıklamasında; “Çok sayıda emeklimiz başvurup ek ikramiyesini aldı. Ama hala başvurmayanların olduğunu biliyoruz. 400 binden fazla emekliyi ilgilendiren bu imkandan şimdiye kadar 232 bin kişi yararlanmış. Kamuda 30 yıldan fazla hizmeti olan emeklilerimiz, son başvuru tarihi 27 Ocak 2018 olan bu imkandan vakit geç olmadan başvuruda bulunup faydalanabilirler” sözlerine yer verdi.

Uygulamadan Önce Dava Açılıyor

Ergün, ödemelerin uygulamadan önce davalar açılarak yürüdüğünü aktararak, ikramiye farklarının ödenmesini öngören kanunla, emeklilerin devlette kalan alacaklarının verilmesinden memnun olduklarını kaydetti.

Kamupersoneli.net – ANKARA