Ekonomi

Kastamonu TOKİ kura sonuçları belli oldu! TOKİ şaslı 400 kişinin isim listesini açıkladı!

Türkiye’de dar gelirli ailelerin konut sahibi olması için başlatılan 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Kastamonu TOKİ kura sonuçları açıklandı.

TOKİ KASTAMONU KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından isim isim açıklanan kura sonuçlarında başvuru yapanlar arasında şanslı olanlar TOKİ tarafından yapılacak evlerine kavuşacak.

Uzun yıllar ev sahibi olmayı planlayanların başvuru yaptığı TOKİ projelerinde ülke genelinde vatandaşlar ev sahibi olarak hayallerine kavuşuyor.

Kastamonu TOKİ kura sonuçları belli oldu! TOKİ şaslı 400 kişinin isim listesini açıkladı!

TOKİ KURA SONUCU SONRASINDA SÖZLEŞME İMZALANMASI NASIL OLACAK?

TOKİ tarafından yapılan kura sonucunda konut sahibi olan alıcılar TOKİ tarafından belirlenecek ve ilan edecek tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

Kastamonu TOKİ kura sonuçları belli oldu! TOKİ şaslı 400 kişinin isim listesini açıkladı!

TOKİ KONUT PROJESİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ kura sonucunda şanslı aileler merakla TOKİ konut ödemelerinin nasıl yapacağını araştırmaya başladı.  Hak sahiplerine konutlar; Satış fiyatının %10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.) Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecektir.

TOKİ KASTAMONU KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ