Ekonomi

Kıdem Tazminatında Hakim Görüş: Memnuniyetsizlik

Geçtiğimiz günler de gündeme gelen kıdem tazminatı hususu, yeniden alev almaya başladı. Kıdem tazminatının kimseyi memnun etmediği yönündeki söylentiler de doğru çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kıdem tazminatına yönelik düzenleme ve işleyişten memnun olunup, olunmadığını vatandaşa sordu.

Yapılan anket kapsamında da beklenen cevaplar ortaya çıktı. Kıdem tazminatı hususunda hakim görüşün memnuniyetsizlik şeklinde görülmesi üzerine de yeni bir konu gündeme gelmiş oldu. Kıdem tazminatını alamadıklarını ifade eden bir çok kişi kapsamında, yeni bir düzenleme ile altın hesabı kavramı devreye girdi.

Altın hesabına da hakim görüş evet olunca, gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ na çevrildi. Altın hesabında yoğun ilgi görülürken, katılımcıların neredeyse tamamı 5 yıl içerisinde kendilerinin çekebileceği bir ödeneğe kavuşmak istediklerini ifade ettiler.

Menkul kıymetler, fon, TL hesabı gibi seçeneklerin de sunulduğu anket kapsamında en düşük ilgiyi TL görürken; % 26′ lık oranla döviz cinsinden ödenek alma ve döviz hesabı fikri en çok tercih edilenler sıralamasında ikinci sırada şeklinde aktarıldı.

Kamupersoneli.net | ANKARA