Ekonomi

Maliye Bakanı Ağbal'dan Önemli KDV ve ÖTV Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal beyaz eşya satışlarına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal beyaz eşya satışlarında geçen yılın Şubat ayına göre yüzde 30’un üzerinde artış olduğunu ifade etti. Bakan Ağbal açıklamasında indirimlerin 30 Nisan’a kadar devam edeceğini söyledi. Bakan Ağbal’ın açıklamaları şu yönde oldu: 

30 NİSAN 2017 SON…

ÖTV ve KDV indirimlerinin 30 Nisana kadar süreceğini ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, şu açıklamalarda bulundu;

“Biz beyaz eşyada ÖTV’yi geçici süreyle, yani 30 Nisan’a kadar sıfırladık. Mobilya sektöründe ise KDV oranını 30 Nisan’a kadar yüzde 18’den 8’e indirdik. Dolayısıyla 30 Nisan tarihine kadar beyaz eşyada ÖTV yok, mobilyada da KDV yüzde 18’den 8’e indirildi. Bizim beyaz eşyada bir KDV indirimi gibi bir planımız söz konusu değil. Arkadaşlarımızın ‘bu indirimi 30 Nisan’dan sonra sürdürüyor musunuz?’ şeklindeki sorularına verdiğim cevapta, genel olarak indirimlerle ilgili değerlendirme yaparız dedim ama beyaz eşya için konuşacaksak sadece ÖTV, mobilya için konuşacaksak da sadece KDV.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Buzdolabı çamaşır makinası fırın ocak elektrikli süpürge ütü bulaşık makinası şimdi soruyorum bunların hangisi özel tüketim de ÖTV adı altında bizden bu paraları alıyorlar KDV vardı deprem vergisi diye çıkardılar cep telefonlar için çıkarılan sabitlendi