Ekonomi

Merkez Bankası'nın Enflasyon Tahminine Göre Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak?

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı gelecek ay belli olacak. Asgeri ücrete ne kadar zam yapıacağı genel olarak bir önceki yıl gerçekleşen enflasyonun üzerinde belirleniyor.

Konu ile ilgili olarak asgari ücret 2016 yılında yüzde 30, 2017 yılında yüzde 7.92 oranında artırıldı. 2017’de yüzde 11.92 oranındaki enflasyona karşın, 2018 yılında uygulanan asgari ücret yüzde 14.18 oranında artırıldı.

Asgari ücrete yapılacak olan zamlarda enflasyon etkili oluyor. Bu bağlamda Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyon itibariyle son bir yıllık enflasyon yüzde 25.24 seviyesinde gerçekleşti.

NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Merkez Bankası tarafından yılsonu enflasyon tahmini de açıklandı. Bu kapsamda Merkez Bankası son enflasyon raporunda yıl sonu için yüzde 23.5 enflasyon tahminine yer verdi. Bu kapsamda 2019 yılında asgari ücrete yapılacak olan zam yüzde 25 oranında olacak. 

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre; Asgari ücret son üç yıldır yıllık olarak belirleniyor, yıl boyunca aynı kalıyor. 2015 ve önceki yıllarda ise 6’şar aylık dönemlerde artırılıyordu. Yıllık uygulama aynen devam ederse bu yılın kasım-aralık ayında borçlanma primi ödeyenle ocak ayında ödeyenler arasında yüzde 25 oranında maliyet farkı ortaya çıkacak. Borçlanmayı bu yıl yapanlar ocak ayına göre yüzde 25 oranında avantajlı olacak

Bir Yorum

  1. Ya siz ne zammi yapiyosunuz ya ? Enflasyonnnn frlamiss hersey on kati olmuss 1000 enflasyonn yaptingz 100 lira zam askeri ucretide isci emeklisinide mahfetinz ne zammi ? Ne 200 tl zam yapiyosunuzzz enflasyonunuz la bizdwn 1000 lira aliyosunuzzz kendinizeee o miletvekillerinee yaptgnzzz zamdan o memur emeklisine yaptgnzzzz zamdannn yapinnn askeri ucretliyee isci emeklisine memur emeklisine yaptgnzz zammi isci emeklisinede yapin ulkeyiii kalkindirannn iscilerdir iscilerinn hakini yemeyin… Yeter yani