Ekonomi

Öztrak’tan asgari ücret açıklaması! Asgari ücret en az 3 bin 100 TL olmalıdır!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yapılan asgari ücret açıklamasında TÜK’in açıkladığı asgari geçim ücretlerine tepkisini dile getirdi. TÜİK’in açıkladığı bu rakamın zulüm olduğu belirtti.

5e96f9d45542831f1067b80c-001.jpg

TÜİK’İN HESAPLADIĞI BU RAKAM ZULÜMDÜR

Öztrak, milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret ile ilgili, “Asgari ücretin ortalama ücret olduğu bir ülkede, TÜİK’in hesapladığı bu rakam zulümdür. Asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalıdır” açıklamasını yaptı.

İSMET İNÖNÜ’YÜ ANDI

CHP Sözcüsü Öztrak, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Vefatının 47. yıl dönümünde İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü aldı.

2,5 YILDA ŞUNU AÇIKÇA GÖRDÜK

Yılın son günlerine gelindiğini belirten Öztrak, “Ülkemiz, 2.5 yıldır dünyada tek bir örneği olmayan, ‘ucube saray rejimi’ tarafından yönetiliyor. Bu 2.5 yılda şunu açıkça gördük. Bu rejim, küçük bir saray sosyetesi dışında hiç kimseye hayır getirmiyor” dedi.

screenshot-8.jpg

ASGARİ ÜCRET EN AZ 3 BİN 100 TL OLMALIDIR

Asgari ücretin en az 3 bin TL olması gerektiğini belirten Öztrak, şu açıklamayı kaydetti:

“Asgari ücretin ortalama ücret olduğu bir ülkede, TÜİK’in hesapladığı bu rakam zulümdür. Asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalıdır”

thumbs-b-c-59cbe932964552648c8c0ac6219b4da3.jpg

HER ŞEYE ALARM TAKILIYOR

Marketlerde bebek mamalarından tıraş bıçaklarına ve hatta 5 litrelik ayçiçeği yağına bile alarm takılır duruma geldiğini belirten Öztrak, bu durumun ekonomik krizin alarmı olduğunun altını çizdi.

Açıklamasının devamında faizin sebep, enflasyonun sonuç olduğunu söyleyen Öztrak, şunları aktardı:

“Elde, avuçta döviz kalmayınca da sıcak paracılara teslim bayrağını çektiler. Demediğini bırakmadığı faiz lobilerine ‘Aman biz ettik, sen etme’ demeye başladılar. Önce damadın kellesini verdi. Sonra TCMB faizini 475 baz puan artırdı. Yetmedi, pandemi nedeniyle artırılan taksit sayıları azaltıldı, krediler daraltıldı.

Yine kesmedi, dün de TCMB faizlerini tekrar 200 baz puan artırdı. Anlaşıldı ki ucube saray rejimi sebep, yüksek faiz sonuçtur. Son 3 ayda faiz artışında dünya rekoru kırdık. Hem de ne zaman? Pandemi nedeniyle ekonomimiz ikinci defa kapanırken. Önceki kapanmada esnafımız, KOBİ’lerimiz borca batırılmışken.

Bankalardaki sorunlu varlıklar çığ gibi büyürken, dünyada en yüksek faiz uygulayan 10. ekonomiyiz. Aynı ligde olduğumuz ekonomiler Venezüella, Arjantin, Zimbabve, Yemen, Surinam, Kongo, İran ve Haiti. Türkiye yüksek faizin şampiyonlar liginde. Dünyada ise faizler dipte.

İngiltere’de, Almanya’da, Japonya’da 2 yıllık devlet tahvilinin faizi negatif. Bizdeki bu faiz artışları, işte bu ülkelerdeki faiz baronlarını abat ediyor. Kendi ülkelerinden faizsiz borç alacaklar, bu parayı olağanüstü faizle bize borç veriyorlar. Sonuç, milletimizin sırtından vurgun vuracaklar”