Ekonomi

PTT Personel Alımı Başvuru Ücretlerinin İadelerinin Ne Zaman ve Nasıl Yapılacağını Açıkladı

Hatırlanacağı üzere, PTT yayımladığı bir duyuru ile 5 bin personel alımı yapacağını duyurmuş ve söz konusu alımlara başvuru yapacak adayların ise 60 TL başvuru ücreti ödemesi gerektiğini bildirmişti. 

Söz konusu başvuru ücretini yatıran bazı adaylar ise eğitim koşulları vb. gibi nedenlerden dolayı başvurularını yapamamışlardı. Başvuru yapamayan adayların başvuru ücretlerinin ödeneğini daha önceden duyuran kurum konuya dair yeni bir basın açıklaması yayımladı. 

PTT’DEN BAŞVURU ÜCRETİ DUYURUSU

PTT İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan basın açıklamasında, alımlara başvuru ücreti yatırdığı halde başvuru yapamayan adayların başvuru ücretlerini 1 Haziran ile 31 Temmuz arasındai kimlik kartları ile birlikte PTT iş yerlerinden alabileceklerini duyurdu. 

PTT TARAFINDAN YAYIMLANAN DUYURU

2018/1 Personel Alımına yanlış T.C. kimlik numarası beyan ederek başvuru yapan adaylar ile ilanda belirtilen şartları taşımadıkları halde sınav ücretini yatırıp sınava başvurmayan adaylar, 01.06.2018 – 31.07.2018 tarihleri arasında tüm PTT iş yerlerinden geçerli bir kimlik belgesini ibraz ederek sınav ücretlerinin iadesini alabileceklerdir.

-Yanlış T.C.  kimlik numarası beyan ederek sınav ücreti yatıran adaylar,  sınav ücreti iade edilmesi talebine ilişkin dilekçe ve sınav ücreti yatırdığına dair ödeme belgesi ile müracaat etmeleri halinde, gişelerimizden sınav ücreti iadesini alabileceklerdir.

-İlanda belirtilen şartları taşımadıkları halde sınav ücretini yatırıp başvuru yapmayan adayların, T.C. kimlik numarası yazılı geçerli bir kimlik belgesi ile iade işlemi yapılacaktır.

-Daha önce dilekçe vererek ücret iadesi talebinde bulunan adayların dilekçelerine cevap verilmeyecek olup bu ilan ve konuya ilişkin tüm yazı ile duyurular tebliğ niteliğinde olacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum