Ekonomi

Rahip Brunson Serbest Bırakılmazsa Dolar, Borsa ve Faizler Ne Olur?

Rahip Brunson davası şu anda gündemin bir numaralı maddesi olmaya devam ederken İzmir Adliyesi’nde görülen davaya 1 saatlik ara verildi. 

Rahip Brunson Serbest Bırakılırsa Dolar Ne Olur?

Piyasalarda sabah dolar kurunda düşüş yaşanmasının en önemli nedeni bugünkü duruşmada Rahip Brunson’un serbest bırakılacağı yönündeki beklentinin yüksek olmasıydı. 24 TV kanalında yayımlanan programa katılan Sadi Özdemir Rahip Brunson bırakılırsa doların 5,50 lira seviyesine doğru gerileyeceğini iddia etti. 

Rahip Brunson Serbest Bırakılmazsa Dolar Ne Olur?

Rahip Brunson’nun serbest bırakılmaması durumunda dolar kuru yükselecek. Dolar kuru 6,30’a doğru yükselecek gibi görünüyor. Orta vadede ise çıkacak olan karara bağlı olarak Amerika tarafından yeni yaptırımlar açıklanması durumunda dolar kuru kademeli olarak yükselişini sürdürecek. 

Özellikle de Amerika tarafından onaylanan ancak uygulamaya alınmayan kararların uygulamaya alınması ile beraber dolar kuru yeniden 7 lirayı zorlayacak. Rahibin bırakılması durumunda borsa yükselişe geçerken bırakılmaması durumunda yine borsanın düşüşe geçmesi kaçınılmaz bir son olarak görülüyor. 

Rahip Bırakılırsa Faizler Ne Olacak?

Rarip Brunson’un bırakılması ile beraber dolarda yaşanan düşüş enflasyon üzerindeki baskıyı azaltacağı için bu nedenle faizlerde de bir gerileme yaşanması beklentisi yüksek. 

Önümüzdeki dönemde büyük bir ihtimalle faizlerde gerileme yaşanacağı belirtilirken şu anda ekonomik verilerin tamamı Rahip Brunson davasından çıkacak karara dönmüş durumda. 

Kamupersoneli.net 

Bu yazıya ait tüm haklar Kamupersoneli.net’e aittir. “kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.©