Ekonomi

Sağlık Bakanı Demircan: Hedef Sağlık Turizminde 20 Milyar Dolar Gelir Elde Etmek

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan şehir hastaneleri açılış törenine katıldı. Katıldığı tören kapsamında bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Demircan, sağlık alanına yönelik atılan adımları değerlendirdi. 

Sağlık konusunda geçmişten günümüze önemli bir mesafe alındığını ifade eden Sağlık Bakanı Demircan 2023 hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

SAĞLIK MEMNUNİYETİ YÜZDE 75 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan yapmış olduğu konuşmasında, şehir hastaneleri sayesinde dünyanın en iyi sağlık hizmetinin verileceğini söyledi. Konu sağlık olunca hassasiyetin artığını ifade eden Bakan Demircan Türk halkının her hizmetin en iyisine layık olduğunu söyledi. 

Sağlanan bu sağlık hizmetlerinin ücretsiz olarak verildiğini ifade eden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan salık memnuniyetinin yüzde 75 seviyelerine çıktığını söyledi. 

”Üstelik bunu sosyal devlet olmanın gereği olarak bedelsiz gerçekleştiriyoruz. Halkımız bütün sağlık hizmetlerini genel sağlık sigortası kapsamı içerisinde alıyor. Sağlıkta milletimizin memnuniyet oranını yüzde 39’lardan yüzde 75’lere çıkardık, daha da yukarıya taşımak hedefimizdir. Şehir hastaneleri ile bu memnuniyet oranı elbette daha da yukarıya çıkacak, otel konforunda dediğimiz sağlık hizmetini halkımız bütünüyle daha da güzelini elbette hakkediyor. Bu hizmetleri bir tek muhalefete beğendiremiyoruz. Ama biliyoruz ki kapalı kapılar ardında verdiğimiz sağlık hizmetinin kalitesini onlar da zikrediyor, onlar da kabul ediyor.”

SAĞLIK TURİZMİNDE HEDEF 20 MİLYAR DOLAR

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan salık konusuna dair açıklamalarında şehir hastanelerinin ekonomiye etkisini değerlendirdi. Şehir hastanelerinin çok modern olarak yapıldığını vurgulayan Bakan Demircan bu sayede 20 milyar dolar sağlık turizmi geliri elde etmek istediklerini söyledi. 

“Hastanemiz 43 ameliyathane, 241 yoğun bakım, 26 diyaliz yatağına sahiptir. Tek kişilik ve çift kişilik hastane odaları, tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabı olan 5 yıldızlı otel konforundadır. Yurt genelinde şehir hastaneleri tamamlandığında ilave olarak 40 bin nitelikli hastane yatağına eklenmiş olacak. Şehir hastanelerimizde öncelikle kendi vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmetleri sunarken bununla birlikte sağlık turizminin de altyapısını güçlendirmiş oluyoruz. 2023 hedefimiz, sağlık turizminde 20 milyar dolar gelir elde etmektir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA