Ekonomi

SGK'nın Hatası Gerekçe Gösterildi ! Emekli Maaşlarında Kesinti Yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kesintilere ilişkin yapılan bu uygulamadan haberi olmayan vatandaşlar bankadan çektiği emekli maaşında azalmanın farkına vardıklarını büyük şaşkınlık yaşadılar. Yapılan bu kesintinin eczane ve hastane katılım paylarından kaynaklı olabileceği düşünülüyor.

Bir emekli vatandaş vefat eden eşinden kalan bin TL emekli maaşından geçtiğimiz yıl Kasım ayında ve Aralık ayında 200’er TL kesinti yapıldığını ifade etti. Konu ile ilgili olarak yapılan bu kesintinin nedeni için emekli vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünü aradı. Emekli vatandaş Sözcü Gazetesinin aktardıklarına göre Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünden aldığı cevabı aktardı.

2011 YILINDAN BU YANA FAZLA ÖDEME YAPILMIŞ

Emekli vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünü arayıp kesintinin nedenini sordu. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri emekli vatandaşa yaptıkları açıklamada SGK genelinde 2011 yılında bir bilgisayar sistemi değişikliği olmuştu. Yeni sisteme geçilirken maaş katsayılarının yanlış girildiğini ve bu nedenden dolayı 2011 yılından bu yana fazla ödeme yapıldığı ifade edildi. Hatanın 2017 yılı Ekim ayında fark edildiği ve fazla ödeme, diğer emeklilerin de maaşından kesilmeye başlandığı bildirildi.

SGK YETKİLİLERİNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

SGK Yetkilileri emekli vatandaşa yaptıkları açıklamada “SGK genelinde 2011 yılında bir bilgisayar sistemi değişikliği olmuştu. Yeni sisteme geçilirken maaş katsayıları yanlış girilmiş. O nedenle 2011 yılından bu yana size fazla ödeme yapılmış. Bu hata 2017’nin Ekim ayında fark edildi. Fazla ödeme, diğer emeklilerin de maaşından kesilmeye başlandı. Hata nedeniyle size bugüne kadar toplam 1.400 lira fazla ödeme yapılmış. Bu fazla ödeme sıfırlanıncaya kadar her ay emekli aylığınızda 200 ila 250 lira kesilmeye devam edecek” ifadelerine yer verdi. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA