Ekonomi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel sorgulama

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden parsel sorgulama işlemleri oldukça kolay bir biçimde yapılmaktadır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı  Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan sistem üzerinden idari ve coğrafi sorgu işlemlerini oldukça basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan mobil uygulamalar da oldukça kullanışlı ve basit bir arayüze sahiptir. İlgili Mobil uygulamaları indirmek ve parsel sorgulama işlemi yapmak için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Sayfasında Aşağıdaki Bilgilendirmeler bulunmaktadır ; 

– Mekânsal Gayrimenkul Sistemi (MEGSIS) ile tapu ve kadastro bilgilerinin uyumlaştırılma çalışmaları ve kontrolleri kurumumuz tarafından yapılmaktadır.
– Bu uygulama ile MEGSİS kapsamında tapu verileri ile uyumlaştırılması tamamlanmış kadastro bilgilerine ait temel bilgiler sunulmaktadır.
– Görüntülenen kayıtlar ile elinizde bulunan bilgiler arasında uyumsuzluk olması halinde ilgili tapu ve/veya kadastro müdürlüğüne müracaat ediniz.
– Komşu parsel gösterimi 5 adet ile sınırlandırlmıştır.