Ekonomi

Vakıfbank İndirimli Konut Kredisi Faiz Oranları

Merkez Bankası’nın yapmış olduğu indirimle hemen hemen bütün bankalar konut kredisi faiz oranlarını düşürdü. Geçtiğimiz günlerde konut kredisi faiz oranlarının yüksek olması, vatandaşların bu konuda şikayet etmesine ve bankalardan kredi çekme oranlarının düşük olmasına sebebiyet veriyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi talimatıyla bankaların çoğu konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Vakıfbank da konut kredisi faiz oranlarını düşüren bankalar arasındaki yerini aldı. Hatta indirime giden diğer bankalarla kıyaslandığında, en düşük konut kredisi faiz oranlarının Vakıfbank’ta olduğu görülüyor.

Vakıfbank’ın konut kredisi faiz oranı %0,95 olarak belirlendi. 0,95 faiz oranıyla verilen konut kredisinde 120 aya kadar vade seçeneği mevcut. 

Vakıfbank’tan düşük faiz oranıyla konut kredisi almak için evi ipotek ettirmek yeterli, kefil ya da teminat göstermeye gerek yok. Evin değerinin tamamı kadar kredi çekmek ise diğer bankalarda olduğu gibi Vakıfbank’da da mümkün değil. Sadece evin değerinin %75’i miktarında kredi çekme imkanı var.

Vade seçenekleri 1 ile 10 ay arasında değişiyor. Çektiğiniz krediyi kaç ay vadeli olarak ödemek istiyorsanız, kredi başvurusu yaparken bunu belirtmeniz gerekiyor.

Vakıfbank’ın düşük faiz oranlı konut kredisine başvurmak için en yakın Vakıfbank şubesine gidebilirsiniz.

Kamupersoneli.net