Ekonomi

Yaşlı Maaşına Yüzde 100 Zam Yapıldı! (Peki Kimler Başvuru Yapabilir?)

Devlet belirli bir yaşa gelmiş vatandaşlara yaşlılık maaşı ödemesi yapıyordu. 3 aylık süreçler halinde yapılan bu ödemeler aylık 266 lira, 3 aylık olarak ise 798 lira olarak gerçekleştiriliyordu. 

Erken seçim kararının alınmasının ve seçimlere yönelik ekonomi paketinin açıklanmasının ardından bu maaşı alan vatandaşlara büyük bir müjde verilmişti. 

Devlet tarafından alınan karara göre maaşlarda yüzde 100’e yakın bir iyileştirme yapıldı. Peki yüzde yüz zam yapılan yaşlı maaşlarını almak isteyen vatandaşların hangi koşulları sağlaması gerekiyor. Konuya dair tüm bilinmesi gerekenleri siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

YAŞLI MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

Yaşlı vatandaşlara ödenen yaşlılık maaşını almak isteyen vatandaşların belirlenen koşullara haiz olmaları gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ödenen bu maaşları almak isteyen vatandaşların öncelikle 5 yaş ya da üzeri bir yaşta olması gerekiyor, Bu konuda hazırlanmış mevzuata göre vatandaşlardan ayrıca hiç bir sosyal güvencesinin olmaması ve yaşlı maaşını alacak kişinin veya eşinin gelir miktarının belirli bir seviyeyi aşmaması isteniyor. 

Devlet tarafından talep edilen bu koşulları sağlayan vatandaşlara 500 TL olmak üzere üç aylık periyotlar halinde 1500 TL yardımda bulunuyor. Bu maaşı alan vatandaşlara ayrıca ücretsiz sağlık hizmeti sağlanıyor. 

65 YAŞ ÜSTÜ MAAŞA YÜZDE 100 ZAM (AYDA 500, ÜÇ AYDA BİN 500 TL)

Ekonomi paketinin açıklanmasından önce aylık 266 lira ödenen yaşlılık maaşına iyi haberi Başbakan Binali Yıldırım vermişti. 

Başbakan Binali Yıldırım yaşlı maaşlarına ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, ’65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımızın yaşlılık aylığı diye bir şey var. Bu 3 ayda bir ödeniyor ve her ay için şu anda 266 lira. 3 aylığı toptan ödeniyor. Bunu, emekliliği olmayan, kimsesi olmayan ve hiç bir geliri olmayan kadın erkek vatandaşlarımız alıyor. 600 bin civarında bu haktan yararlanan vatandaşımız var. Bu aylığı 500 liraya çıkarıyoruz. Yani üç ayda bir 1500 lira para alacaklar.’ ifadelerini kullanmıştı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum