Ekonomi

Yemek Kartı İle Alışveriş Yapılması Hakkında Yeni Adım Atıldı!

Gümrük Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına göre yemek kartı ile yapılan alışverişler hakkında yeni düzenlemeler getirilecek. Ancak söz konusu taslağın kamuoyunun görüşüne açıldığı ve toplanan tepkiler neticesinde kesin kararın alınacağı ifade edildi. Peki yemek kartı alışverişi engellenecek mi? İşte detayları sizler için derledik.

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda yemek kartı ile alakalı olarak alışverişlerin yapılmasının engelleneceğini ve vatandaşların yemek kartı kullanımlarının yeri geldiği zamanlarda ev alışverişleri için kullanıldığının detaylarını sizlere sunmuştuk. Diğer yandan çoğu vatandaşımız yemek kartını kullanmak yerine kendi ihityaçlarını evlerinden karşıladıklarını ve yemek kartı bakiyesi ile alışveriş yaptıkları belirtilmişti. Ancak bunun yasaklanması adı altında başlıklarla haberlerimizi sunmuştuk.

Konuyla alaklı olarak yeni bir adım atıldı. Peki yemek kartı ile alışveriş yapılması engellenecek mi? İşte detaylar…

Gümrük Bakanlığı tarafından yapılan söz konusu açıklamaya göre; “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı” kamuoyunun görüş bildirmesi için sunuldu.

Sektörlerle görüşülme kapsamında hazırlanan söz konusu taslak ilgili bakanlıkların yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görüşüne açıldığı söz konusu görüş bildiri ekranının Gümrük Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden erişime açıldığı ifade edildi.

Söz konusu bu taslak neticesinde görüşlerin değerlendirilmesiyle beraber kesin kararın alınacağı ifade edildi. Peki sistem nasıl işleyecek?

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK? DÜZENLEME İÇERİSİNDE NELER VAR?

Yemek kartı ve benzeri uygulamalar söz konusu ilk mevzuatla düzenlenecek ve sektörde yüksek komisyon oranlarına yönelik olarak iskonto uygulamasına son verileceği belirtiliyor. Bununla beraber yemek kartı kuruluşlarının sözleşme imzaladıkları özel sektör ve kamu sektörü işverenleri kendilerine veya başka sorumlular üzerinden doğrudan veya dolaylı olarak herhangi bir iskonto uygulaması yapmayacaklarını ve farklı menfaatlar sağlmayacaklarını ifade etmişlerdi. Ayrıca işveren kesimin yemek kartı kuruluşlarından iskonto veya başka bir talepte bulunamayacakları belirtildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Bi yemek kartımız vardı alış veriş yaptığımız onuda alın yiye yiye doymadınız bu ülkeyi

  2. Bi yemek kartımız vardı alış veriş yaptığımız onuda alın

  3. Yemek kartıyla aylık alışveriş ihtiyacımızı karşılıyorduk bundan sonra işyerinde kazıklı yemek yicez desene.

  4. vatandaş geçinmek için zaten kılı kırk yarıyor bir darbe de gümrük bakanlığından olsun karışmadıkları bir yemek paramız vardı ona da el attılar

  5. Vay arkadaş ya . Alışverişe ne karışıyorsunuz yiyecek alınmıyor mu alışverişte adam onu yemiyor mu illa restoranda mı yemeliyim marketten alınca yenmiyor mu bu nasıl bir psikoloji bu nasıl bir sistem bu nasıl bir işleyiş . Vatandaşın yararına ne varsa çürütme derdindeler Rabbim Hidayet nasib etsin