Ekpss

EKPSS Başvuruları Sona Eriyor ! İşte Tüm Detaylar

Engelli memur adayları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan EKPSS’ye katılıyorlar. Söz konusu EKPSS için başvurular yine ÖSYMÖ tarafından alınıyor. EKPSS ve atamalar hakkında detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Bilindiği gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu EKPSS atamaları hakkında bir açıklama yapmıştı. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında 2018 yılında iki parça halinde engelli memur atamasının yapılacağını ifade etti.

Tüm bunların yanı sıra Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yönetmeliğinde de değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikte EKPSS sonuçlarının geçerlilik süresi 4 yıla çıkarıldı. 

EKPSS BAŞVURULARI BUGÜN SON

EKPSS için adaylar 6 Şubat 2018 tarihinde başvuru yapmaya başladılar. Söz konusu EKPSS başvuruları 21 Şubat yani bugün sona eriyor. EKPSS ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 22 Nisan 2018 tarihinde uygulanacaktır. Ayrıca EKPSS sonuçları ise 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacaktır.

KURA BAŞVURULARI

Adaylar EKPSS için 13 Mart 2018 ile 14 Mart 2018 saat 23.59’a kadar geç başvurularını yapabileceklerdir. EKPSS kuraları içinse başvurular 2 Mayıs 2018 tarihinde alınmaya başlanacak ve söz konusu başvurular 16 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecektir.

BAŞVURU DETAYLARI

EKPSS başvuruları ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacaktır. Söz konusu sistem için adaylar T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklardır ve sisteme girildikten sonra adımlar doğru bir şekilde izlenerek başvurular yapılacaktır.