Ekpss

EKPSS Sayısal Bilgileri Yayımlandı! 350 Kadro Boşta Kaldı

Hatırlanacağı üzere EKPSS tercih kuraları çekildi. Gerçekleştirilen kura işlemlerinin ardından tercih sonuçları belli oldu.

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza bu tercih sonuçlarını anlık olarak aktardık. 

ÖSYM’de konuya ilişkin bir duyuru yayımlayarak EKPSS tercih işlemlerine göre oluşan sayısal verileri paylaştı.

EKPSS’DE 350 KADRO BOŞTA KALDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan sayısal verilere göre EKPSS tercihlerinde 350 kadro boşta kaldı. 

Açıklanan bu boş 350 kadrodan 246’sı lisans düzeyinde, 66’sı önlisans düzeyinde ve 38’i de ortaöğretim düzeyinde pozisyonlar. 

Yayımlanan sayısal verilerde ayrıca, lisans düzeyinden 1100 kontenjan için 1897 kişinin tercihte bulunduğu ve bu adaylardan 854’ünün yerleştirmesinin yapıldığı açıklandı. 

Önlisans düzeyinden ise 4211 adayın 531 pozisyon için başvuru yaptığı ve bu adaylardan 465’inin yerleştirildiği belirtildi. EKPSS tercihlerinde en çok başvuru ise ortaöğretim düzeyinden oldu. 540 ortaöğretim kadrosu için toplam 23178 aday başvuruda bulundu. Bu adaylardan 502’sinin yerleştirmesi yapıldı. 

TABAN VE TAVAN PUANLARDA AÇIKLANDI

ÖSYM’ni internet sayfası üzerinden yayımlanan duyuruda ayrıca yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban ve tavan puanlarda açıklandı. 

Buna göre lisans düzeyinden yerleştirmesi yapılan adaylar arasından en düşük puana sahip adayın puanı 48 olurken en yüksek puanlı aday 96 puanla yerleştirildi. 

Önlisans düzeyinden en düşük puanlı adayın puanı 52 olurken en yüksek puanlı adayın puanı ise 95 oldu. Ortaöğretim düzeyinde yapılan yerleştirmelerde, yerleştirmesi yapılan en düşük puanlı adayın puanı 58 olurken en yüksek puanlı aday 92 puanla tercih yaptı.

Bir Yorum

  1. Oğlum 85 puanla alınmadı. Orta öğretim mezunu. Nasıl kadro dolmadı anlamıyorum.