Emniyet Personeli

17 – 25 Aralık'tan Sonra Kaç Polis İhraç Edildi ? Bakan Soylu Açıkladı

İçişleri Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile çok sayıda davetlinin katımıyla Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2019 Yılı 23’üncü dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törende İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir konuşma yaptı. Bakan Soylu buradaki konuşmasında 17 – 25 Aralık’tan sonra kamudan ihraç edilen personel sayısını belirtti. 

33 BİN POLİS İHRAÇ EDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında son bir haftada Türkiye genelindeki Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde 12 bin 672 polisin mezun olduğunu ifade ederek 17- 25 Aralık’tan sonra 33 bin polisin ihraç edildiğini, bu açığı kapatmaya çalıştıklarını belirtti.

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün bu okulda 592 öğrencimizi mezun ediyoruz. Geçtiğimiz hafta buradaki evlatlarımız dahil 12 bin 672 evladımızı sınavlarını başarıyla verdiler ve mezuniyeti hak kazandılar. İnşallah görevlerine başlayacaklar. Şu an Türkiye’de emniyet teşkilatında 294 bin 401 emniyet personeli görev yapıyor. 17-25 Aralık sürecinden sonra yaklaşık 33 bin personel ihraç edildi ve 5 bin üzerinde personel de açıkta.

Ancak 2016 yılından bu yana o açığı kapatmaya çalışıyoruz. Benzeri durum diğer kurumlarımızda da yaşandı. 15 Temmuz’da bu ülkeye zarar verdiklerini zan edenler, bu ülkede bir şeyler koparacaklarını, bu ülkenin istikametini değiştireceğini zan edeneler umdukları hiçbir şeye ulaşamadılar. Acısı içimizde halen kor gibi yanan 215 vatan evladını şehit ettiler. Cenabı hak hepsine rahmet eylesin, gazilerimize şifalar ihsan eylesin.

Ama biz o acıdan, o karanlık geceden biliniz ki güçlenerek çıktık. Biz o geceden sonra FETÖ’nün, PKK’nın da, uyuşturucu satıcılarının da iflahını kestik. Bugün ortada gördükleriniz bu ihanet çetelerinin kırıntılarından başka bir şey değildir.”

Bir Yorum

  1. Slm lar Benim Hasta kabul SERTİFİKAM var ve Danışmanlık için iş arıyorum Gaziantepteyim yardimci olursanız sevinirim tşkler ederim