Emniyet Personeli

Bekçilik başvurusunda son durum! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Bekçilik sonuçları sınavlara giren adaylar tarafından merakla cevap arayan sorular arasında yer alıyor. Polis Akademisi’nin resmi internet sitesinden açıklanacak olacak sonuçlar öncesinde adaylar son durum bilgisini merak ediyorlar. Bekçi alımı için süreç devam ederken, başvuruları kabul edilen adaylar, 30 Eylül – 12 Ekim tarihleri arasında bekçilik mülakat sürecini tamamladı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi’nin değerlendirme işlemlerini tamamlamasının ardından bekçilik mülakat sonuçları açıklanacağını duyurdu. Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar adaylar Türkiye’nin çeşitli yerlerine bekçi olarak atanacak. Sözlü mülakat aşamasını tamamlayan binlerce bekçi adayı mülakat sonuçlarına odaklanmış durumda. Mülakatlarda 5 ayrı kriterde değerlendirilen adaylar, 70 ve üzerinde puan almaları halinde başarılı sayılacak. Genel başarı puanının yüzde 50’sini sözlü sınav, yüzde 25’ini yazılı sınav, yüzde 25’ini ise fiziki yeterlilik puanı oluşturacak.

BEKÇİLİK SÖZLÜ SINAVINDA NELER PUANLANIYOR?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre veriliyor. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebiliyor.
Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Bekçilik başvurusunda son durum! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Bekçilerin çalışma saatleri ve maaş tutarları herkes tarafından merak edilen konulardan bir tanesi olmuştur. Bekçi olabilmek için gerekli şartlar arasında lise ve dengi okullardan mezun olmak gerektiğini söylemiştik. Maaşlar da eğitim durumlarına göre belirlenmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü’ ne bağlı olarak faaliyet gösterecek olan bekçilerin maaşları;

Lise ve dengi mezun olan bekçilerin maaşları aylık : 3 bin 970 TL

Lisans mezunu olan bekçilerin maaşları aylık : 4 bin TL ile 4 bin 500 TL arasında maaşları vardır.

Maaşlar görev yapılan şehirlere göre değişiklik gösterebileceği gibi, ek ödeme tutarları da eklendiğinde artmaktadır. Bekçiler çocukları ve eşleri için de ödenek alabilmektedir. Ayrıca maaşları enflasyon oranlarına göre artış göstermektedir. Ayrıca maaşlarının bölgenin nüfusuna ve bölgede terör olup olmamasına göre de değişiklik göstermektedir.

BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yaklaşık 2 ay önce tamamlanan bekçilik sözlü mülakat sonuçları için vatandaşların beklentisi devam ediyor. Sosyal medya üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu yönelten birçok kişi, Polis Akademisi internet sitesi olan Pa.edu.tr adresini anlık olarak takip etmeyi sürdürüyor.