Emniyet Personeli

Emniyet Müdürü Açıkladı! Bekçilerin Yeni İsimleri Belli Oldu

Bekçilik sözlü mülakat sonuçları, son günlerde en çok merak edilenler arasında ilk sırada yer alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bekçi alımı kapsamında mülakatlar gerçekleştirildi. Adaylar sonuçların bir an önce açıklanmasını bekliyor.

Bekçi alımı kapsamında mülakat sonuçları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

BEKÇİLERİN YENİ İSİMLERİ BELLİ OLDU

Bekçilerin görev tanımlarına ilişkin bilgi paylaşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bekçilerin önleyici polisin yetkilerinin tamamına yakınına sahip olduğunu ifade etti. 

Ayrıca İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan açıklamalarında bekçilerin silah kullanma yetkisinin polisin silah kullanma yetkisiyle denk olduğunu ifade ederek İstanbul’da bekçilere “Gece Kartalları” ismini verdiklerini, bu tabirin bekçilerin de beğenisini kazandığını belirtti. Mustafa Çalışkan açıklamalarında “Gece Kartalları diye hitap ettiğimizde kendilerini daha iyi hissettiklerini görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞMALAR ANBEAN TAKİPTE

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan açıklamalarının devamında mobil cihaz üzerinden bekçi takip sistemi “Bekçimatik” ile Gece Kartalları’nın çalışmalarını anbean takip ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bekçimatik özel bir yazılımla geliştirdiğimiz bir cihaz. Bu cihazla biz bekçilerimizin gece boyu ne kadar adım attığını, gece boyu kendilerine verilen güzergah üzerinde çalışıp çalışmadıklarını, yine gece boyu başlarına olumsuz bir şey gelip gelmediğini takip ediyoruz. Panik butonu üzerinden herhangi bir olumsuzluk yaşadığında bu butona bastığında çevredeki bütün ekipler bekçimizin yanına geliyor. Bu vasıtayla hem bekçimizin can güvenliğini sağlıyoruz hem de bekçimize güven veriyoruz. Elektronik denetimle bekçimizin araca binip binmediğini, bekçimizin devamlı bir yerde oturup belli süre kalıp kalmadığını, bunların tamamını sistem üzerinden takip edebiliyoruz. Bu neyi sağlıyor? Bu öncelikle can güvenliğini sağlıyor, vatandaşımıza hizmet açısından ne kadar verimli olduğunu tespit ediyoruz. Performansını ölçüyoruz, hangi bekçimiz ne kadar çalışıyor, hangi bekçimiz ne kadar işini ciddi yapıyor, bunları biz sistem üzerinden rahatlıkla görebiliyoruz.”